ROLAND VAN CAMPENHOUT
za. 02.02.19 - DE ROMA - BORGERHOUT

‘Folksongs from a Non-Existing Land’ zuigt je, van bij de allereerste noot, mee in de duistere en magische wereld van diens maker: Roland Van Campenhout. De Belgische meester-gitarist en zanger begeleidt je door een mysterieus, muzikaal landschap. Je voelt de verwantschap met Ry Cooders legendarische soundtrack uit ‘Paris, Texas’ (Wim Wenders) alsook de gewaagdheid van Captain Beefheart, de grote singer-songwriter Tom Waits en de sjamaan Dr. John.

Inmiddels 74, met diepe wortels in blues en folk, is Roland iedere muziekstijl meester, gaande van jazz naar ethno tot psychedelic. Een levende legende, een archetype van een uitstervend ras; de ‘Sound Magician’. Zelf definieert hij zijn laatste werk als ‘Mantra Blues’.

 Maak je klaar voor een overweldigende muzikale trip, gebracht door een monument uit de Belgische muziekscène. 'Folksongs from a Non-Existing Land' is namelijk een  uitzonderlijk album, een reis door een onbestaande wildernis, een shot aan eindeloze creativiteit. Het beschrijft de rijke muzikale evolutie van Roland, met klanken uit de folkmuziek en verwijzingen naar Bob Dylan, Woodie Guthrie en Joni Mitchell. Het album werd opgenomen in Gent, om gemixt te worden in Tokio, door de Australische Joe Talia, die de plaat een oosterse toets geeft.

 

2 X 2 vrijkaarten te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
ROLAND VAN CAMPENHOUT / DE ROMA
Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime

zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd op woensdag 30 januari 2019