KATE MACLEOD

do. 19.10.17 - CULTUURCENTRUM DE BREUGHELZAAL - BREE

De Amerikaanse Kate MacLeod is een singer-songwriter en violiste die folk met americana mengt. Charles Sawtelle van de legendarische bluegrassband ‘Hot Rize’ lanceerde haar in 1995. Sindsdien bracht ze tal van albums uit en toerde ze in de VS en het buitenland. Kenners situeren haar muziek regelrecht in de traditie van de legendarische Carter Family. Ze speelde voorprogramma's voor onder meer Rosanne Cash en Dan Fogelberg. Qua stemgeluid doet ze geregeld denken aan Joni Mitchell.

Haar album ‘Blooming’ werd geproduced door Grammy-winnaar Tim O’Brien en wereldwijd warm ontvangen. In 2014 bracht ze het livealbum 'At Ken Sanders Rare Books' uit, een plaat opgenomen in, jawel, een boekwinkel. Het zal dan ook niet verbazen dat alle nummers op het album geïnspireerd zijn door boeken.

Kate MacLeod passeerde in de herfst van 2015 voor de eerste keer in België op haar Europese tournee. Een week lang veroverde ze de harten van de Belgische folkliefhebbers met straffe soloconcerten en een paar double bills met Matt Watts. Op deze nieuwe tournee in het najaar van 2017 stelt ze haar nieuwe album voor.

 

2 X 2 vrijkaarten te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding: KATE MACLEOD

Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd maandag 16 oktober 2017

INFO & TICKETS