DIANA JONES

do. 22.03.18 - CULTUURCENTRUM DE BREUGHELZAAL - BREE

Het is van 14 maart 2014 geleden dat deze americana-grootheid in De Wolken optrad. Na de bekendmaking van haar Europese plannen voor 2018, twijfelde het Breughelteam geen seconde om haar opnieuw uit te nodigen, exact 4 jaar en 8 dagen na haar Breugheldebuut.

Deze intense singer-songwriter schreef prachtige, donkere nummers die hun oorsprong hebben in de Appalachian folktraditie. Van duistere murder ballads tot plattelandsromantiek, Diana weet het allemaal zeer beeldend te brengen. Haar murder ballad ‘If I had a gun’ bracht ze al eens ten gehore in de show van Jools Holland (en ook in De Wolken). Joan Baez nam haar ontroerende mijnwerkerslied ‘Henry Russell’s last words’ recent op.

In de zomer van 2013 verscheen het laatste studio-album van Diana Jones, genaamd ‘Museum of Appalachia recordings’, pure schoonheid in de stijl van Gillian Welch & David Rawlings. In Uncut Magazine werd dit album uitgeroepen tot americana-album van de maand en het werd beoordeeld met een 9!

In 2016 bracht Diana een livealbum uit met songs uit haar gehele oeuvre. Het touren stond een tijdje ‘on hold’ om te werken aan een boek en een nieuw album, waarmee ze in de geschiedenis duikt van de gospelblues, maar dan gospelblues mét hoop, want dat kunnen we allemaal gebruiken in deze woelige tijden.

  

2 X 2 vrijkaarten te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding: DIANA JONES

Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime hier zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd maandag 19 maart 2018

INFO & TICKETS