ORKESTA MENDOZA

& MARIACHI RELOADED
wo. 1.11.17 - DE ROMA - BORGERHOUT

Dia de los Muertos: de Dag van de Doden is een belangrijke Mexicaanse feest- en herdenkingsdag. Op Allerheiligen en Allerzielen eren ze de overledenen met bizarre uitbundige feesten. In De Roma zullen twee bands tonen hoe dat moet.

Orkesta Mendoza is een experimentele Latijnse Fusion Band uit Tucson (Arizona), geleid door twee muzikanten die in Mexico geboren zijn. Sergio Mendoza, een multi-instrumentalist, producent en componist is vooral bekend van zijn werk met Calexico en de energetische veteraanzanger Salvador Duran. 

Zelf benoemen ze hun muziekstijl als indie-mambo, een stijl die heel wat onverwachte arrangementen kent. Het Orkesta bestaat uit een trompettist die ook gitaar speelt, een trombonespeler die soms overschakelt op klarinet, toetsen en accordeon, een bassist en een drummer. Zo beginnen ze bijvoorbeeld nummers met een cumbia-dansliedje verrijkt met een streepje hiphop en een stomping beat, dat dan overgaat in een caleidoscoop van Latijnse stijlen en westerse pop. Maar hun grootste verdienste is dat ze een gesofistikeerde showband zijn die live een unieke ervaring aflevert!

Zoals de naam al suggereert, is Mariachi Reloaded een complete heruitvinding van het traditionele Mexicaanse mariachi-genre. De multiculturele samenstelling van Mexicaanse, Hondurese, Cubaanse en Belgische bandleden zorgt ervoor dat je niet het gebruikelijke Cielito Lindo of La Malageña geserveerd krijgt.

Elke set is even eclectisch als de bezetting belooft: ze springen snel van het ene ritme naar het andere, beginnen een nummer mariachi-style, gaan over naar reggaeton en eindigen met een funk groove. Mariachi Reloaded brengt la fiesta naar jou! We dagen je uit om ons bij te benen!

 

3 X 2 vrijkaarten te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
ORKESTA MENDOZA
Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime

zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd op woensdag 25 oktober 2017