TINY MOVING PARTS
+ MICROWAVE, LIZZY FARRALL

WO 02.10.19 - AB - BRUSSEL

 

Unieke mix van emo, poppunk en mathrock

In het kader van 40 jaar AB geeft de programmatieploeg bewust haar job uit handen en nodigt ze verschillende (inter)nationale curatoren en organisaties uit om in haar plaats voor een boeiend, gevarieerd en cutting edge programma te zorgen. Één van deze organisaties is het Dendermondse Flood Floorshows; sinds 2011 bezig met DIY-shows, een vinyllabel en distro. Als geen ander hebben ze de vinger aan de pols als het over de subgenres binnen de punk, emo en hardcorescène gaat. Via een persoonlijke aanpak promoten ze evenementen voor artiesten uit binnen- en buitenland, telkens rond de drie basiswaarden: passie, onafhankelijkheid en versterking!

“Vol passie werken we optredens uit waarbij we ons uiterste best doen om voor jonge artiesten kansen te creëren in het grotere clubcircuit. Met onafhankelijkheid bedoelen we vooral dat we niet willen vasthangen aan sponsors of permanente subsidies. Op deze manier blijven we alert en actief op zoek naar uitdagende en spannende nieuwe artiesten.” - Kristof Van den Eede, bezieler van Flood Floorshows.

De Amerikaanse broers William (drums) en Matthew Chevalier (bas, vocals) vormen samen met hun neef Dylan Mattheisen (gitaar, vocals) de familieband Tiny Moving Parts. Een trio dat een mix van poppunk, emorock and mathrock brengt, overgoten met pakkende lyrics en een energieke drive. Met hun ondertussen al vierde langspeler 'Swell' blijft Tiny Moving Parts trouw aan die sound. Clean vocals wisselen af met rauwe screams, klassieke Midwest-emo krijgt een dikke laag math-posthardcore en poppunk, en hun songteksten blijven simpel, doch oh zo schoon. Ze zijn al eerder op tour geweest met onder andere Japanther, Into It. Over It. en Modern Baseball, maar nu als headliner in AB Club.

 

2 X 2 vrijkaarten te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermelding:
TINY MOVING PARTS
Binnen een aantal dagen wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime

zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd op vrijdag 27 september 2019