MISS MARY ANN – THE RAGTIME WRANGLERS & THE RANCH GIRLS - SELECTIONS 1993-2008

Back to the future! Dat het rockabilly verleden nog steeds een grote toekomst met zich meedraagt wordt afdoende bewezen met deze subliem uitgegeven cd op dvd-formaat, geheel ontworpen in retrostijl op het Sonic Rendezvous Label. De muziek op ‘Selections 1993-2008’ bestaat, zoals de titel al laat vermoeden, uit een aantal remixes, zeldzame of onuitgebrachte nummers die de Nederlandse Miss Mary Ann (die momenteel in Londen woont) over een periode van (sweet little) zestien jaar opnam, hetzij solo, hetzij als duo in ‘The Ranch Girls’, hetzij samen met haar onvolprezen Rotterdamse groep ‘The Ragtime Wranglers’, bestaande uit Joe Sixpack (gitaar), Sietse Heslinga (drums ) en Huey Moor (staande bas).


Ronduit verbluffend hoe deze Miss Mary Ann, als was ze een herboren versie van Wanda Jackson, ons helemaal kan doen geloven dat deze opnames uit de jaren vijftig zouden kunnen dateren. Het zoeken naar een grote authenticiteit en het musiceren met een grote passie voor the real spirit of the fifties, is het geheim dat hier achter schuilt. De geweldige Ragtime Wranglers mogen we dan ook graag hillbilly/rockabilly grootmeesters noemen. Geen wonder dat dit gezelschap gevraagd wordt op de beste festivals binnen het genre, zoals The Rockabilly Rave in the UK en in Las Vegas.


De uitgelezen selectie op deze cd bestaat uit een twintigtal tracks, waarvan het overgrote deel de tijdslimiet van drie minuten niet overschrijdt. Maar ach, wat een plezier om naar deze kleine meesterwerkjes te luisteren. Het swingt, het rockt en jawel … het rolt als een trein op gladde sporen!


Naast een paar eigen nummers, bestaat de plaat vooral uit obscure covers met hier en daar ook enkele bekendere nummers. In de laatste categorie kunnen we u bijvoorbeeld ‘I Got Stung’ aanbevelen, bekend van onder meer Elvis, dat hier, onder behandeling van Miss Mary Ann, bijzonder sexy voor de dag komt.


Verder zijn er natuurlijk nog vele andere hoogtepunten aan te stippen. We noemen er slechts enkele: het onweerstaanbare ‘Rock-a-bye Baby’ in de versie van The Ranch Girls, de vette eigen compositie ‘Don’t Lie To Me’ en de coole Wranglers instrumental ‘Groovesville’, dat smeekt om ergens de soundtrack van te mogen zijn.


Voor de rest gaat u best zelf eens op ontdekking. U hoeft hiervoor niet eens een Lincoln Continental 1957 in de garage te hebben staan. Deze uitgave is zeker niet alleen voor vetkuiven bedoeld. Het volstaat dat u al eens een vetkuif gezien hebt. Een plaat zowel voor u als voor mij dus of voor iedereen die van kwaliteit houdt.
Shake


 

Artiest info
Website  
Myspace  
Label: Sonic Rendezvous