THE FLUTTERBIES - THE FLUTTERBIES FEATURING MAUREEN DAVIS

Enkele maanden geleden verscheen de opmerkelijke titelloze EP van The Flutterbies met hun frontvrouw Maureen Davis. Ik hoorde hem via een Amerikaanse radiozender op het internet, waarvan mij de naam trouwens is ontschoten. Ik dacht eerst dat ik naar iets exclusiefs van Bonnie Raitt zat te luisteren. Nu moet u weten dat ik Raitt het best vind als ze die prachtige ballades zingt. Dit nummer was dan ook de afsluiter, "Damn Good" van deze EP. Kijk dat was nu juist waarom bij mijn euro viel toen ik plotseling tegen Maureen Davis aanliep. Nu ik de EP al een paar keer heb beluisterd moet ik er iets over kwijt. Het zou immers zonden zijn als deze 'Damn Good' - release onopgemerkt aan ons allen voorbij zou gaan.

De vanuit Los Angeles, opererende Davis brengt hier met haar altcountryband zes klasse songs, die meteen doen uitkijken naar een volwaardige release. Davis pende zelf haar ingetogen tot mid-tempo variƫrende liedjes samen met de powerpop gekende Adam Daniel. The Flutterbies staan garant voor Alt-country twang, blues, folk in de mix met soms wel eens knallende gitaren, zoals in de opener "Louder, Louder". Daarenboven heeft Maureen Davis een aanzienlijk stembereik. Met haar vocale prestaties bewijst ze dat ze stemtechnisch heel wat vaardigheid bezit. Dat deze dame boven de middelmaat zou uitstijgen stond van in het begin vast. Vanaf haar eerste stappen in de drukke Los Angeles muziek-scene kreeg ze ronduit fantastische recensies in de gespecialiseerde pers.

Maar ook bij het beluisteren van de vier andere songs, kunt u merken dat ook Davis stijlkeuze heel uitlopend is, songs waarin haar soulvolle stem en meestal ook Bart Ryan's gitaarspel een prominente rol vertolken. "The Flutterbies Featuring Maureen Davis" is dan ook geproduceerd door deze Ryan die ook zeer vakkundig alle gitaarpartijen inspeelt. Verdere begeleiding is er van bassist Steve Whalen, drummer Christopher Allis, keyboardist Jameson Trotter en backing vocalist Molly Pasutti. Dat Davis alle stijlen aankan hoort u best uit de betere nummers zoals het Texaans getinte "How I Get Over You", het countrywalsje "Faith In The Rain" en het ingetogen "Hummingbird Heart", waarin Davis haar stem laat slepen zoals alleen de allergrootste vocalisten dat kunnen. In ieder geval wel leuk om weer eens op een dergelijke manier iets positiefs te ontdekken.


 

Artiest info
Website  
Myspace  
CD Baby