ALBERT & GAGE - DAKOTA LULLABY – THE SONGS OF TOM PETERSON

Christine Albert en Chris Gage zijn een muzikaal echtpaar met elk een eigen carrière in de muziek (zie o.a. onze cd-recensie over “Paris, Texafrance” van Christine Albert uit 2008). Als duo treden ze sinds 12 jaar voornamelijk op in Austin, Texas waar ze wonen en samen releasen ze ook regelmatig nieuwe cd’s. “Dakota Lullaby” is reeds hun zesde album dat in samenwerkingsverband werd opgenomen. De ondertitel van deze cd is “The Songs Of Tom Peterson”. Dat is een goede vriend van het echtpaar die in Sioux Falls, South Dakota woont en over een groot arsenaal liedjes beschikt die nog nooit werden opgenomen. Albert & Gage engageerden zich nu tot het opnemen van een aantal van deze songs voor dit album.

Voor de studio-opnamen kregen ze de hulp van een hele reeks lokale muzikanten zoals o.a. Kenny Putnam op viool, Mike Stevens op mondharmonica en Lloyd Maines op pedal steel. In een typisch Amerikaanse countryplaat werken Albert & Gage zich doorheen twaalf qua stijl behoorlijk afwisselende nummers en waarbij de titeltrack “Dakota Lullaby” als eerste song meteen de toon voor de rest van het album zet. “Hell Or High Water” is een vlotjes swingende song met bluesy gitaar en mondharmonica en duovocalen van Albert & Gage. Chris Gage neemt de rol als leadzanger waar op het ragtime-nummer “Cuttin’ A Rug”.

Met heel veel respect en waardering voor de man die deze liedjes in de voorbije decennia schreef brengen Christine Albert en Chris Gage het werk van Tom Peterson. Wij onthouden vooral enkele minder typische Americana-songs zoals de pianoballade “Those Who Love”, het bluesy “If I Die Tomorrow” en het emotionele liefdesverhaal in “True Love Knows”. De tranerige zang van Christine Albert en het schitterende pianospel van Chris Gage vloeien vlekkeloos in elkaar bij het nummer “Tender Loving Care”. Ook vermeldenswaardig is het fijne klarinetspel in het jazzy “Does She Have A Future With Me” dat trouwens voortreffelijk door Chris Gage wordt gezongen. Zijn zangkwaliteiten worden nog een laatste keer uitdrukkelijk in de verf gezet in de cd-afsluiter “Goodnight Blues”.

Het professionalisme en de muzikale productiviteit van dit echtpaar lijkt eindeloos en zal zich allicht in de volgende maanden vertalen in alweer een nieuwe plaat, die wij dan even graag zullen recenseren.

(valsam)
“In ‘Dakota Lullaby’ the professional artists Christine Albert & Chris Gage are in 12 songs bringing a beautiful musical tribute to their friend and songwriter Tom Peterson. The big diversity in the songs makes this album a very enjoyable one.”
– www.rootstime.be


 

Artiest info
Website  
Myspace  
Info: Hemifrån