MICHAEL TOMLINSON - THE WAY OUT WEST

“The Way Out West” is de titel van de achtste cd die werd uitgebracht door de Amerikaanse singer-songwriter Michael Tomlinson. Tot onze schande moeten we eerlijk bekennen dat deze man voor ons een totaal onbekende naam was tot nu toe. Toch is hij al zo’n 15 jaar actief als zanger van voornamelijk akoestische liedjes.

Voor deze nieuwe cd - toch de eerste sinds 10 jaar - koos hij echter voor een vollere sound van een echte groep met alle bijhorende instrumentatie. De folkgetinte pop- en rocksongs evenals de mooie ballads die deze muzikant uit Seattle schrijft en zingt zorgen bij beluistering van deze cd voor wat nostalgische gevoelens en roept herinneringen op aan de tijd dat een nieuwe cd van pakweg James Taylor of Jackson Browne voor een uurtje continu genieten kon zorgen.

De vlot in het gehoor liggende laid back liedjes kabbelen als een zachtjes stromend riviertje door onze geluidsinstallatie en laten je als luisteraar rustig wegdromen in een mooie wereld. De ritmische en melodieuze songs zijn zeer verzorgd gearrangeerd en geproduceerd door all-rounder Michael Tomlinson zelf.

De lichtjes swingende titeltrack “The Way Out West” slaat al meteen aan en het daaropvolgende jazzy “Valentine” gaat over hoe een jongeman een onbeantwoorde liefde probeert te verwerken. “Seattle Skies” is een muzikale liefdesverklaring van Michael Tomlinson aan zijn mooie nieuwe thuishaven (hij werd geboren en groeide op in Amarillo, Texas). “Flags Of Human Kindness” is een oproep aan de ganse Amerikaanse bevolking om zich eendrachtig achter hun nieuwe, hoopgevende president te scharen om samen met hem voor een betere wereld te zorgen. Ook het milieu krijgt de nodige aandacht in het nummer “Big Moon” waar de alles versmachtende technologie een serieuze veeg uit de pan krijgt.

Zoals we in de inleiding al aangaven gebeurt het dezer dagen veel te weinig dat je zulk een mooi afgewerkt en geheel goed klinkende plaat krijgt voorgeschoteld. Waarvoor onze welgemeende felicitaties aan Michael Tomlinson.

(valsam)
“With this first release in ten years, Michael Tomlinson has delivered a soft folk and rock album that is enjoyable from song 1 to song 10. Well crafted, arranged and produced in total DIY-style” – www.rootstime.be 

Artiest info
Website  
Myspace