ROMI MAYES - ACHIN IN YER BONES

Haar voornaam lijkt het al wat te verraden, Romi, (of Raw Me, op zijn Canadees ), legt inderdaad haar eigen zielenroerselen bloot in haar teksten. Haar stem en haar ruig klinkende gitaar, samen met die van meesterproducer Gurf Morlix zorgen op de waardige opvolger van "Sweet Something Steady" voor de juiste background voor haar teksten die gaan over drugs, liefde, sex en het harde leven "on the road". Het duo krijgt bovendien hulp van Chris "Chopper" Carmicheal, uitstekende drummer en gitarist, die onlangs zijn eigen sterke debuut op ons losliet.

Romi's nieuwste "Achin In Yer Bones" is wat we ervan mochten verwachten, een zeer sterke plaat. We waren al behoorlijk onder de indruk van "Sweet Something Steady" waarmee ze terecht in thuisland Canada een award als "songwriter of the year" wegkaapte. Gurf Morlix werkte ook al mee op die cd, maar heeft nu het heft nog steviger in handen genomen, en er definitief zijn stempel op gedrukt. Het resultaat is er dan ook naar, Romi laat haar po√ętische teksten schitteren in songs die soms zacht en teder klinken, en, zoals gezegd soms rauw en smerig. Een voorbeeld van dat laatste is de rauwe blues van "If The Lord Don't Love You" dat zelfs wat Stones invloeden verbergt. Dit nummer samen met "Tire Marks" levert het album zijn power, voor het overige nemen de ingetogen ballads de overhand, ballads die echter overlopen van vakmanschap.

Het prachtige gitaarwerk van zowel Romi als haar rechterhand Gurf Morlix tilt elke song nog een niveau hoger, ook de combinatie van hun stemmen is van een intense schoonheid. Opgedragen is de cd aan, net een jaar geleden overleden Willie P. Bennett, de bekende mandolinespeler en de man achter menig groot Canadees artiest, maar vooral bekend als de rechterhand van Fred Eaglesmith gedurende 25 jaar.. Onze favoriete songs zijn "Givin is Gone" en het daarop volgende "Mercy On Me" een prachtig duet met Gurf. Klasse!

(RON)

NOVEMBER EUROPEAN TOUR
ROMI MAYES AND DANNY MICHEL

Nov 27 - Toogenblik - Brussels, B
Nov 28 - Groene Engel - Oss, NL
Nov 29 - PeTiCantus - Hoorn, NL
Nov 30 - NPS RADIO - Mediapark Hilversum, NL
Nov 30 - Paradiso - Amsterdam, NL
Dec 1 - Patronaat Heerlen - Heerlen, NL
Dec 2 - Crossroads - Bergen Op Zoom, NL
Dec 3 - Paard van Troje - Den Haag, NL
Dec 6 -Cafe De Cactus - Hengelo, NL
Dec 7 - Muziekcentrum Frits Philips - Eindhoven, NL

 

 

Artiest info
Myspace  
video  

CD Baby

Label: Me And My Americana
Distr.: Munich Records