LAZY PREACHER – 4th & INDEPENDENT

‘Lazy Preacher’ is de groepsnaam van een kwartet jonge muzikanten uit Huntington Beach, surfgebied bij uitstek in de Amerikaanse staat California. Bandleden zijn Demian Talmo, Matt Leroy, Josh Bessom en Long Nguyen en het genre muziek dat ze brengen omschrijven ze zelf als ‘Acoustic Acid Rock’ maar wat wij echter nergens lijken terug te horen in hun muziek.

“4th & Independent” is inderdaad hun vierde studioplaat die ze hebben opgenomen sinds het ontstaan van de groep in 2002. Deze cd volgt op het twee jaar geleden uitgebrachte “Fall Asleep When Awaking” en bevat 12 liedjes in dezelfde stijl als hun vorige albums.

Twee songs zijn covers: “On A Plain” van Nirvana, een nummer waar iedereen eigenlijk van zou moeten afblijven en “Silly Love” van songwriter Daniel Johnston, iets waar eigenlijk niemand aan zou moeten beginnen.

Met een gezonde aandacht voor de melodielijnen van hun nummers kleuren deze 4 heren toch altijd heel eventjes buiten de lijntjes van de conventionele rocksong. Zo durven ze tekstueel wel eens iets totaal absurds in elkaar knutselen en hoef je als luisteraar zeker nooit diep te gaan graven naar de betekenis van de woorden die ze op muziek hebben gezet. Illustratief voor deze bewering zijn de songs “”3 Spaced Out Days”, “Hey Now”, “Knocking Dew Into The Sunlight” en het totaal overbodige “”A Short Walk On A Long Pier”.

Al bij al klinkt het geheel vrij poppy en zijn de songs behoorlijk radiovriendelijk. De zorgeloze teksten maken dat de nummers zeer licht verteerbaar zijn, wat misschien ook meteen de voornaamste kritiek op dit album uitmaakt.

Eigenlijk is “4th & Independent” eerder een zomers plaatje om onder een stralende zon op de achtergrond af te laten spelen. Ondertussen kleurt je bleke huid wat roder en absorbeer je de nodige vitaminen om enige tijd later de lange Europese winteravonden door te komen. Misschien een tip voor ‘Lazy Preacher’: breng de vijfde cd uit in het voorjaar zodat de muziek à point kan worden geserveerd in de zomer.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label : Give Up Records
Distr. : Rob Forbes

CD Baby