DEBORAH COLEMAN - STOP THE GAME

De Blues Caravan is een extreme populair muzikaal evenement geworden wat steeds meer blues fans bereikt over de hele wereld. Na optredens in Parijs, Londen en Berlijn werd er in 2007 een flink aantal concerten gegeven in Amerika en was er een speciaal concert tijdens het beroemde Notodden Blues Festival in Noorwegen. Onder de subtitel "Guitar’s & Feathers" gingen Deborah Coleman, Candye Kane en Dani Wilde in 2008 op de 2008 Blues Caravan toer waarbij ze op 1 februari te gast waren in Zingem, tijdens de Bluesnight. Deze Blues Caravan biedt plaats voor solo’s van de artiesten, maar ook verrassende jamsessies. De organisators waren dan ook zeer onder de indruk van Deborah Coleman's agressieve gitaarspel, dat ze op vrijdag 23 oktober terug in Zingem op de planken staat en dit voor een exclusief concert in België.

"Stop The Game" (2007) is het zevende soloalbum van zangeres/gitariste Deborah Coleman en voorlopig ook haar laatste. Na enkele cd’s bij Blind Pig is dit haar eerste full cd voor JSP. Een cd die door haarzelf geproduceerd is en dat bleek perfect voor de weg die Deborah ingeslagen heeft: een vruchtbare combinatie van blues en rock, die nu eens niet verdrinkt in veel gitaargeweld, maar het moet hebben van knappe solo's en goede arrangementen.

Coleman heeft haar wortels in Virginia, begon op jonge leeftijd met muziek en trad toen ze vijftien was als bassiste toe tot haar eerste band. Na het horen van Jimi Hendrix koos ze voor de leadgitaar en ontdekte ze via namen als Led Zeppelin, Yardbirds en Cream de blues. Maar een huwelijk en een dochter stonden een muzikale loopbaan in de weg. Begin jaren negentig koos Coleman uiteindelijk toch voor de muziek. Dankzij het winnen van een talentenjacht op het bluesfestival van Charleston kon ze de opnamestudio in met platencontracten als gevolg.

Sinds 1995 heeft deze African/American dame een serie albums op haar naam. Zo verscheen twee jaar na haar debuut "Takin’ A Stand" het album "I Can’t Loose" voor het Blind Pig label, gevolg door "Where Blues Begin" ('98), "Soft Place Love" (2000), "Livin’On Love" ('01), "Soul Be It!" en "What About Love" ('04). Deze laatste release verscheen op Telarc Records en haar laatste wapenfeit, haar achtste release - als we haar "Timebomb" album uit 2007 mogen mee tellen - het album "Stop The Game" uit 2007 verscheen bij JSP Records, is een bijzondere plaat, waarbij liefhebbers van Bonnie Raitt en Susan Tedeschi hier toch veel van hun gading zullen aantreffen.

Op het album wordt Coleman begeleid door een hecht spelende band: Billy Crawford (gitaar), Jerome Heitman (bass) en Neil Shull (drums), de ideale begeleiding bij het spectaculaire slide-gitaarspel van Coleman. Ook haar eigen composities, met teksten vooral over voor- en tegenspoed in de liefde, zijn net als haar stem even pakkend. Coleman voert tevens arrangementen van de tweede gitarist, Billy Crawford uit zoals het nummer "Greezy" waarin Crawford de akoestische gitaar ter hand neemt.

Coleman verrast enorm met deze cd en laat al haar kwaliteiten de vrije loop. Zowel haar zang als gitaarwerk is goed op elkaar afgestemd, niet overdreven of te uitbundig en daar waar nodig ingetogen of heel krachtig. Ze levert hiermee een unieke cd af, waarmee ze haar talent en energieke aanpak via een striemende slide aantoont. Laat u overtuigen dat Deborah Coleman vandaag één van de meest getalenteerde en opwindenste gitaar talenten van de laatste jaren is. Noteer alvast haar concert op vrijdag 23 oktober in Zingem. 

Artiest info
Website  
Label : JSP Records