SHAUN PAUL GORDON – GRAND CENTRAL NOWHERE

Vanuit Los Angeles, California bereikte ons de cd “Grand Central Nowhere” van singer-songwriter Shaun Paul Gordon. Op dit schijfje verzamelde hij twaalf eigen composities in het rock- en folkgenre. Oorspronkelijk beperkte hij zich tot akoestische countryfolksongs maar langzamerhand groeide zijn artistieke werk uit tot volwaardige muzikale composities. Zijn ritmesectie van bassist Andrew Funke en drummer Timothy Plunkett leveren hun specifieke bijdrage aan de songs maar alle overige instrumenten op dit album worden door Shaun Paul Gordon zelf bespeeld en ook de opnamen en productie van de cd hield hij geheel in eigen handen.

Zijn voornaamste objectief was het creëren van een eigen sound. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan in deze periode van overaanbod aan singer-songwriters. Toch denken we dat hij er in geslaagd is om op deze debuutplaat een uniek geluid te produceren dat soms vrij ruw en demoachtig klinkt maar dat hem toch differentieert van de meeste van zijn collega’s in de business.

Momenteel beperkt hij het promotiewerk voor zijn eerste cd tot bars in Hollywood maar zijn ambitie is duidelijk om zich over de Amerikaanse landgrenzen heen een fanbasis uit te bouwen.

Shaun Paul Gordon vertrekt voor zijn liedjes meestal bij een sterke melodie die hij aanvult met een uitgebreid instrumentarium. Daarna vertelt hij zijn verhaal door middel van een zorgvuldig uitgewerkte songtekst. Uiteindelijk krijgt de luisteraar dan de songs die je op “Grand Central Nowhere” kan beluisteren. Als we de sterkste songs uit dit album even mogen oplijsten komen we uit bij “She Goes Down”, “Scenes From A Midwest Truck Stop”, het op bluegrass geïnspireerde instrumentaaltje “Joshua Tree Inn (room 8)”, het countrynummer “Dunfee” en de laatste song op deze cd: het rockende “So Long From Pittsburgh”.

Onze algemene indruk na beluistering blijft echter dat er mits wat meer schaaf- en slijpwerk betere songs hadden kunnen gemaakt worden van de tracks die nu in naar onze smaak te ruwe vorm het album hebben gehaald. Laat dat misschien het leergeld zijn dat een beginnende muzikant als Shaun Paul Gordon dient te betalen. En moge hij op zijn volgende album ons ongelijk komen bevestigen.

(valsam)

  

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby