ERIC WOOLFSON - SINGS THE ALAN PARSONS PROJECT ...THAT NEVER WAS

Dit cd’tje heeft alvast één van de leukste titels van het jaar meegekregen. ”The Alan Parsons Project …That Never Was” is de ietwat cynische benaming die Eric Woolfson aan zijn recentste plaat heeft gegeven. Toch dekt deze titel als vlag ook voor een groot gedeelte de lading want de 64-jarige Eric Woolfson was medeoprichter van de formatie Alan Parsons Project.
Hij speelde er van 1975 tot 1987 een vooraanstaande rol als tekstschrijver, componist, keyboardspeler en zanger van enkele van de grootste hits van deze groep zoals “Don’t Answer Me”, “Time” en “Eye In The Sky”. De groep nam een tiental platen op en verkocht vele miljoenen exemplaren op het hoogtepunt van hun carrière.

Woolfson bouwde zich voordien ook al een stevige reputatie uit als songschrijver voor bekende artiesten als Marianne Faithfull, The Tremeloes, Dave Berry, Joe Dassin en Marmalade. In de periode na Alan Parsons Project legde Eric Woolfson zich toe op het schrijven van rockmusicals waarvan “Gaudi”, “Gambler” en het recentste werk “Poe: More Tales Of Mystery And Imagination” naar het leven van Edgar Allan Poe de bekendste resultaten zijn.

Op dit nieuwste schijfje brengt Eric Woolfson een nauwgezette selectie van liedjes die hij voor zijn vroegere groep heeft geschreven maar die het om diverse redenen net niet gehaald hebben om eerder op een plaat te verschijnen. Zo zijn er enkele songs die Alan Parsons zelf niet geschikt vond voor de groep. Maar als componist van de nummers heeft Eric Woolfson vanzelfsprekend alle rechten op de songs behouden en nu besloten om ze voor dit schijfje te bundelen. Met zijn typische zachte, melancholische en ietwat theatrale stem kenmerkt hij deze nummers alsof ze nog van de groep zouden afstammen.

Met de nieuwe cd zet hij gewild of ongewild het werk van Alan Parsons Project verder want de tien songs liggen stuk voor stuk in het verlengde van wat deze groep in zijn succesperiode pleegde te brengen. Bij de meest opvallende songs zijn “Golden Key”, “Rumour Goin’ Round”, “Steal Your Heart Away” en de ballads “Somewhere In The Audience” en cd-afsluiter “Immortal”.

Al bij al is de sound van het album zeer ‘eighties’ met theatraal opgebouwde melodieën en ijl en monumentaal ontsponnen zangwerk. Toch denken we dat ‘good old’ fans van Alan Parsons Project heel blij zullen dat hun geliefde zanger opnieuw van zich laat horen met deze mooie plaat.

(valsam)
 

Artiest info
Website  
Myspace  

Info: Powderfinger Promotions