BOSS KEAN'S DITCH - A MOUNTAIN TO CLIMB

Ze komen uit Richmond in Virginia en brengen een soort rock die net dat tikkeltje te country is voor de echte rockliefhebbers en te rockend voor de voor de liefhebbers van alternatieve country muziek, Net in dat grijze gebied tussen twee genres hebben ze hun eigen nestje gevonden. Southern rock zou je het kunnen noemen, maar dan wel van het alternatieve type met een hedendaagse sound.

Ze onstonden eind 2007, toen de zanger/ gitarist Doug Gibson (what's in a name?) en drummer Shane Kellis de hardrock formatie Ballistic verlieten na twee albums en drie jaar toeren. Gitarist Ryan Nuttle had ook net zijn band Karuba goeiedag gezegd en bassist Tommy Shoppe die uit de Christian Band True Liberty gestapt was, kwam hun vervoegen. Ze hadden reeds enkele malen gepraat over het oprichten van een band die zijn wortels meer in de country had. Na enkele weekend jamsessies met de nieuwe groep in zijn embryonaal stadium kwam een vriend van de bassist Tommy de groep nog versterken, omdat die jams qua sound zo goed klikten. Hij was ook een gitarist zodat de line up nu bestond uit drie lead gitaristen wat natuurlijk al dadelijk een "wall of sound" creeërt. Stel je de vroegere Outlaws, of Shooter Jennings en Drive By Truckers voor in overdrive en je hebt zowat een idee qua sound.

Hun songs gaan over het leven, de liefde en dromen waarmaken of in ieder geval dat te pogen. Het maken met deze nieuwe band is daar één van. Of de jongens daarin slagen? Wij geven ze een grote kans., want voor dit soort muziek is er wel degelijk een grote markt. Niet helemaal het genre dat we hier dagelijks bespreken, maar wel een band die op festivals als Pukkelpop en Werchter voor de nodige afwisseling zou kunnen zorgen. Met songs als "A Mountain To Climb", "Home" en "Is Your Heart Still Mine?" leveren ze met dit stevige debuut in alle geval een overtuigend visitekaartje af.

(RON) 

Artiest info
Website  
video  

CD Baby