TWO TONS OF STEEL – NOT THAT LUCKY

‘Two Tons Of Steel’-zanger Kevin Geil voert de luisteraars van hun nieuwe album “Not That Lucky” mee op een rondreis doorheen een mix van diverse songstijlen, gaande van rockabilly, country en punk tot swingende rocksongs.

Als doorwinterde Texanen weten de vijf uit San Antonio afkomstige bandleden van ‘Two Tons Of Steel’ als geen ander dat een groots feestje bouwen tot de absolute favoriete bezigheden van de inwoners van Texas behoort. Met hun doorgaans vrolijke muziek dragen ze hun steentje bij tot het realiseren van die wensen.

Onze eerst opkomende gedachte bij de beluistering van deze cd was dat er toch wel frappante raakvlakken zijn met de muziek van Raul Malo & the Mavericks, vooral in de eerste song op dit album: “Cryin’ Eyes”, een swingende countryrocker waarin de Hawaiian steelgitaar voor heerlijke klanken zorgt.

Producer Lloyd Maines - die zijn roem vergaarde bij de Dixie Chicks en The Flatlanders en voor dat werk een Grammy Award kon binnenrijven - heeft ook hier voor een uiterst verzorgde productie gezorgd en bracht enkele muzikale vrienden mee naar de studio waar ze een kleine bijdrage aan deze cd af kwamen leveren. Zelf speelt Lloyd Maines akoestische gitaar op een viertal nummers en het Hammondorgel van Riley Osborne speelt een hoofdrol in twee songs: “Run To You” en “Long Road To Heaven”.

“Not That Lucky” is overigens al de tiende studioplaat van ‘Two Tons Of Steel” en volgt op “Vegas” uit 2005. De groep bestaat al meer dan 20 jaar en is wereldberoemd in Texas en wordt ontzettend veel gevraagd voor optredens in deze Amerikaanse staat. Ze hebben dus eigenlijk niets meer te bewijzen en de liefhebbers van deze muziek weten dat ze met cd’s van deze formatie altijd gegarandeerd topkwaliteit in huis halen.

Een selectie maken van de betere songs uit deze tien nummers tellende cd is dus onbegonnen werk maar we bemerkten toch dat we meestal teruggrijpen naar “Cryin’ Eyes”, “Hold Over Me”, de ballad “Run To You” en “Alcohol And Pills”, een nummer van Fred Eaglesmith over de vele topartiesten die in de voorbije decennia aan deze 2 drugs ten onder zijn gegaan.

De 100% countrysong “Bottom Of The Bottle” met knap vioolspel van Brian Beken waarmee deze cd op waardige wijze wordt afgesloten bevestigt dat ‘Two Tons Of Steel” ook nu nog niet zijn uitgezongen en dat we binnen afzienbare tijd cd nummer 11 mogen verwachten. Laat maar komen, jongens.

(valsam)

  

Artiest info
Website  
Myspace  

Label : Smith Entertainment Records
Info: McGuckin Entertainment PR