JOHAN BORGER – SOMETIMES

Vastberadenheid en doorzettingsvermogen zijn twee kenmerkende typeringen voor de Nederlandse singer-songwriter Johan Borger. Hij contacteerde Rootstime met het vriendelijke verzoek of wij ons oor even te luisteren wilden leggen bij zijn debuutplaat “Sometimes” waarvoor hij nog een label en een uitgever moet zoeken.

We kunnen zulke prangende vraag niet naast ons neerleggen en namen een rustige positie in om aandachtig naar de tien liedjes op deze cd te luisteren en ze van ons bescheiden oordeel te voorzien.

Johan Borger blijkt al gauw een getalenteerd liedjesschrijver te zijn met betekenisvolle verhalen die omkleed worden met zachte akoestische gitaarklanken en hier en daar wat extra instrumentatie.

Zus Mariecke Borger zingt op enkele songs zachtjes mee en dat is een gepaste verrijking voor die liedjes. De familie Borger wordt overigens zo goed als volledig opgetrommeld om een bijdrage te leveren aan deze cd: vader Jan Borger Sr. speelt op het Hammondorgel en broer Jesse hanteert de basgitaar. Andere broer Jan Borger Jr. speelt banjo en zorgde voor de uitstekende opnamekwaliteit van dit schijfje. De folkliedjes krijgen soms ook een bijhorende countryklank toegevoegd, mede door het subtiele lapsteel gitaarwerk van Bertolf Lentink, een voormalig Ilse Delange-muzikant.

Het opvallendste kenmerk bij de beluistering van de gehele plaat is de rust die van de liedjes op dit album uitstraalt. Zowel muzikaal als qua zang werken deze songs zeer relaxerend en brengen ze de luisteraar in een soort van trance die ontspannend werkt.

In de liedjesteksten gaat het over de liefde, de passie, de pijn van een verlies en het constant op zoek zijn naar een betere toekomst, kortom de obligate onderwerpen voor een moderne singer-songwriter.

Onze favoriete tracks uit deze in zijn geheel uitstekende cd - die in de intimistische set-up van een huiskamer werd opgenomen - zijn “Sometimes”, “Devil In My Pocket”, “Walk Away”, het emotioneel geladen “Don’t Be Hard On Me”, “On My Way Now” en de van prachtige celloklanken voorziene afsluiter “Seven Secret Letters” waarbij we even terugdenken aan het werk van Damien Rice.

We wensen Johan Borger het allerbeste toe met zijn zoektocht naar een uitgever voor deze cd. En we willen potentiële uitgevers er op wijzen dat ze met Johan Borger een groot talent in huis zullen halen die een perspectief biedt op een succesvolle toekomst.

(valsam) 

Artiest info
Website  
Myspace  

Contact