BRAD COLERICK – WHEN I’M GONE

Countryzanger Brad Colerick groeide op in Lincoln in de Amerikaanse staat Nebraska maar verhuisde al snel naar Los Angeles om daar zijn muzikale carrière te lanceren via zijn debuutplaat “Token Dreams” in 1986. Als singer-songwriter was hij in grote mate beïnvloed door James Taylor die net als hij veel energie stopte in de songteksten en de boodschap die hij via zijn liedjes wilde overbrengen.

In 1990 richtte hij zijn eigen platenmaatschappij en productiehuis ‘Back 9 Records’ op. Toch duurde het nog tot 2006 vooraleer hij zich opnieuw waagde aan het uitbrengen van een eigen cd. Dat werd het album “Cottonwood” dat een regelrecht schot in de roos bleek te zijn en al snel werd opgevolgd door een derde soloplaat “Lines In The Dirt” uit 2007.

Deze maand verschijnt zijn recentste werk in cd-vorm onder de titel “When I’m Gone”. Daarop een bundel zelfgeschreven songs met een stevig seventies- en eightiesgeluid. Ook de voor de hand liggende vergelijking met James Taylor gaat nog steeds op en wat ons betreft mag ook gewezen worden op de raakvlakken met de muziek van Loudon Wainwright III.

De elf liedjes op deze plaat zijn vrij traditionele countrysongs die op zeer degelijke wijze door Brad Colerick worden gezongen en enkele keren kwalitatief behoorlijk versterkt worden door de uitstekende harmony vocals van Suzy Bogguss. Enkele typische countryinstrumenten als viool en banjo spelen een belangrijke rol in de meeste liedjes op dit album.

Dat Brad Colerick een begenadigde songschrijver is moge blijken uit de vele klasserijke tracks op dit album: “Nashville”, de ballads “Will You Be There”, “This Time Around”, titeltrack “When I’m Gone” en “Paper In Heaven” of de naar bluegrass neigende songs “Crazy For Hollywood”, “What’s In Front Of Me” en “Red Rooster In The Mash Pie”. En daar ver bovenuit steekt dan ook nog één prachtsong: “Anisia Valentina”, een schitterend nummer dat een ernstige kandidaat zal blijken om nog vaak door andere grote artiesten gecoverd te worden.

Het vakmanschap van Brad Colerick is de spreekwoordelijke rode draad door deze vierde cd uit zijn koker en de vele liefhebbers van de betere countrymuziek zullen hieraan veel plezier gaan beleven.

(valsam)

  

Artiest info
Website  
Myspace  

Label : Back 9 Records

Info: LCMedia