MAMA – CROW COYOTE BUFFALO

Wat gebeurt er als twee vrouwen mekaar bij het oppikken der kroost aan de schoolpoort tegenkomen en aan de praat geraken? Dan gaan die naar huis om samen aan de keukentafel een plaat op te nemen. Nuja, dat gebeurt niet al-tijd, maar bijvoorbeeld wel in het geval van Zoë Pollock en Sarah McQuaid. Hun gelegenheidsduo, zullen we het maar noemen, heeft de toepasselijke naam ‘Mama’ en hun plaat ‘Crown Coyote Buffalo’ mag er zijn.

Zoë zullen sommigen kennen van de hitsingle uit de vroege jaren negentig 'Sunshine On A Rainy Day’. Mama is dus de nogal onwaarschijnlijke combinatie van de schrijfster van een lichte popdeun en Sarah McQuaid die eerder een traditionele folkdame is. De uitvoerende taakverdeling is duidelijk: Zoë zingt met haar unieke en mooie stem de melodielijnen in en Sarah zorgt voor de gitaristieke omkadering en achtergrondvocals. En achtergrondvocals zijn er volop. De dames brengen songs die diep gedrenkt zijn in een sixties acid sfeertje, er komt een geur van patchouli uit de CD-speler en referenties aan Crosby, Stills & Nash, en zelfs The Doors zijn nooit ver weg. Nu ja, The Doors... eerder De Horren of van die lintjes die de lucht maar niet de vliegen doorlaten... ‘Crow Coyote Buffalo’ is toch in eerste instantie een esotherisch-akoestische plaat, aangevuld met een paar trompetten en uiteraard een streepje dwarsfluit hier en daar. Ze draagt ook duidelijk de stempel van het rustieke Cornwall, waar beide dames wonen. Genoeg nymphige hymnen om op je sokken een scrabblespel mee te winnen. Zoë en Sarah schreven alle nummers samen en dan krijg je een scala dat gaat van een ode aan Pamela Colman Smith, tekenares van Tarot-kaarten –vandaar de patchouligeur, voorzeker- tot eentje aan Frida Kahlo. Als uitsmijter staat op de plaat een Mama-versie van Zoë’s hitsingle. In zijn nieuwe jasje heeft die song overigens veel meer allure dan in de clubversie van destijds...

Kortom, ‘Crow Coyote Buffalo’ is een verrassende plaat met diepe roots in de Britse folk en een snuifje esoterie die de bosnymph in u zeker zal bekoren!

Duke J
 

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby

Label: Fly Like A Sprite Records