PETER VERITY - SOMETIMES A JOURNEY

Peter Verity is een eerder klassieke Canadese singer-songwriter met een bluesy inslag. ‘Sometimes A Journey’ verscheen ondertussen al een paar jaar geleden (in 2005) en hij won daarmee de ‘Best Folk Artist Award’ bij de Toronto Independent Music Awards.

‘Sometimes A Journey’ is een collectie songs waarin Peter Verity het leven door de bluesbril bekijkt. Hij speelt zelf gitaar, wordt begeleid door een solide band waarin vooral een uitstekende dobro opvalt. Hier en daar maakt Peter uitstapjes richting bluegrass. Mooi voorbeel hiervan is ‘Norma Jean’ waar hij zijn liefde voor, naar wij aannemen, Marilyn Monroe betuigt: Norma Jean, I am your man/I’d swim the waters of the Rio Grande/Walk a hundred miles over desert sand/ Norma Jean, I am your man... Ernstiger van toon is ‘The Ballad Of Rachel Davis’, een ode aan de jonge vrouw die bij klaarlichte dag omkwam in Vancouver in 2004 terwijl ze tussenbeide kwam in een overval.

‘Sometimes A Journey’ is een mooie plaat, maar toch vermoeden wij dat Peter live nog sterker werk levert. Tijdens een paar live-fragmentjes die we te horen kregen, hoorden we een ruwer, authentieker geluid, dat bij momenten aan Steve Earle deed denken. We zullen het onthouden en uitkijken naar een optreden van Peter de volgende keer dat we ons in de buurt van Toronto bevinden!

Duke J
 

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby

Label: Plastic Bag Records