TREVOR HALL – TREVOR HALL

Als je zoals onze redactie dagelijks volop tussen de nieuwe platen zit te werken gebeurt het niet meer zo vaak dat je nog eens verbaasd opkijkt bij het horen van een nieuwe cd. Toch overkwam dit ons op een positieve wijze bij het aanhoren van de cd “Trevor Hall” van de gelijknamige zanger uit Los Angeles.

Afkomstig uit South Carolina en opgegroeid in California kan het moeilijk anders dan dat de nu 22-jarige Trevor Hall beïnvloed werd door de zonnige en vrolijke muziek die voornamelijk in deze Amerikaanse staten wordt gemaakt. Ze hebben daar het mooie weer, de stralende zon, de aangename temperaturen en het kabbelende water dat inspireert om laid back songs te componeren.

Denk hierbij aan Jack Johnson, Danovan Frankenreiter of de kabbelende reggaesongs van Bob Marley and The Wailers. Al op erg jonge leeftijd besloot Trevor Hall dat muziek maken de belangrijkste bezigheid in zijn leven zou gaan uitmaken. In 2004 verscheen “Lace Up Your Shoes”, zijn debuutplaat in eigen beheer. Daarna volgde een ep “The Rascals Have Returned” in 2006 en vorig jaar een akoestische plaat samen met zijn vriend Chris Steele genaamd “This Is Blue”. Nu is er een zogeheten ‘herstart’ met deze titelloze cd die wordt uitgebracht door een nieuw platenlabel.

In de voorbije jaren trad Trevor Hall vaak op als voorprogramma van grote namen als Ben Harper, The Wailers, Colbie Caillat en reggaerapper Matisyahu waarbij hij zoveel mogelijk de invloeden van de reggaemuziek opsnoof om ze te verwerken in zijn eigen songs die nu op dit album een onderkomen vonden.

De nummers zijn simpel en laid back gezongen, maar ze beschikken tegelijk over een onweerstaanbare melodie die de luisteraar uitnodigt tot meezingen en meedeinen op de tonen van deze muziek. Spirituele vrijheid, één van de meest voorkomende thema’s in reggaemuziek, vormt ook hier het onderwerp van een reeks liedjes uit deze cd. De diepere waarden voor het hart en de ziel worden minutieus geanalyseerd en in woordvorm gegoten om uiteindelijk als een veelzeggende songtekst te eindigen. Trevor Hall heeft zich lange tijd verdiept in het spirituele gebeuren tijdens zijn rondreis doorheen Indië en een langdurig verblijf bij een monnikenorde in Californië. Deze ervaringen worden nu gebruikt als onderwerpen voor zijn teksten waarin ook de liefde regelmatig centraal staat.

De eerste single uit deze cd is “Unity” en is een warme oproep tot eenheid tegen het escalerende geweld zoals het o.a. opdook tijdens de bloedige aanslagen op de hotels in Mumbai, India. Trevor Hall nam dit nummer samen op met spiritueel lotgenoot Matisyahu. De eerste song op de cd “Internal Heights” is klaar om vreedzaam in de hitlijsten gebombardeerd te worden. In het reggaenummer “Who You Gonna Turn To” klinkt hij als een kloon van Jack Johnson.

De mooie blonde zangeres Colbie Caillat zingt mee op de rustige ballade “The Lime Tree” en de (wat minder mooie) Indische superster Krishna Das zingt mee op het nummer “My Baba”. Onze favoriete song uit deze cd is echter “Where’s The Love”, een complexloos en laid back reggaedeuntje waarin de geest van Jack Johnson weer om de hoek komt kijken en waarin opnieuw een dwingende oproep voor ‘peace and love’ gedaan wordt.

Zoals we helemaal in het begin al schreven: Trevor Hall slaagde er meermaals in om ons met openvallende mond te verbazen op dit schitterende album dat we dan ook met aandrang bij u willen aanbevelen.

(valsam) 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label : Vanguard Records
Distr. : Munich Records