STEVE MEDNICK & EDDIE SEVILLE – LA COLLABORAZIONE DEI DUE

Steve Mednick is een singer-songwriter en full time advocaat uit New Haven, Connecticut die van Rootstime in januari 2008 een special kreeg aangeboden naar aanleiding van drie oudere soloplaten die op de redactie waren beland in de aanloop naar zijn nieuwe cd.

Zijn recentste album “Sunset At The North Pole” werd geproduceerd door Eddie Seville, een ander muzikaal talent uit Connecticut die we ook al enige tijd kennen via zijn werk bij de groep Steel Rodeo en die we onlangs nog live aan het werk zagen als drummer en permanent groepslid bij Frank Carillo & The Bandoleros.

Vocaal wordt Steve Mednick vergeleken met John Mellencamp, Warren Zevon en John Hiatt en dat dit niet ten onrechte gebeurt, bewijst hij op de pas verschenen duoplaat met Eddie Seville, getiteld “La Collaborazione Dei Due”, de samenwerking van twee uitstekende singer-songwriters uit Connecticut.

Op dit mooie schijfje werden tien songs van beiden samengebundeld tot een aangenaam geheel van liedjes bestemd voor fans van rootsmuziek en Americana. Steve Mednick geeft de aftrap met “Toulouse Reprieve” en gaat daarna al rockend verder op “Ten Signs”, een gitaarsong waarbij wij een eerste keer John Mellencamp om de hoek zien opduiken. Even later gebeurt dat nog een keer bij het nummer “Crash And Burn”.

Om een tot op heden nog onduidelijke reden menen we Mark Knopfler-soundalikes te horen in het nummer “Lone Star Serenade”, een ode aan een niet-gelokaliseerde honky tonk bar. De onlangs overleden senator Edward Kennedy krijgt daarna een muzikaal eerbetoon in de song “Man On The Road” en nog meer politieke statements volgen in “Castles” waarin de hoop wordt uitgedrukt dat president Obama zijn beloofde en door velen verwachte ‘change’ waar zal kunnen maken.

Dan volgen nog drie boeiende verhalen over de liefde en over de kracht van de muziek in de respectieve songs “Howard’s Run”, “Walking On Faith” en “Love’s Got A Hold” en klaar is deze cd.

Beide muzikanten bewijzen met dit album dat onvoorwaardelijke liefde voor goede muziek ook twee verschillende stijlen van songschrijvers perfect kan verenigen voor een project dat professioneel in de juiste vorm werd gegoten op “La Collaborazione Dei Due”, een zeer aangenaam schijfje voor de ware rootsfans.

(valsam)
“Unconditional love for true roots music has united these two talented singer-songwriters from Connecticut to deliver an honest and beautiful tribute to love and good music in form of ten classic songs.”
– www.rootstime.be

  

Artiest info
   
Myspace  

CD Baby

Label : Cottage Sound Recordings

Info: Hemifrånmifrån