GROOVE CORPORATION - RECORD PROPHETS

R&B en funk uit Ontario in Canada, met een band die maar liefst acht man sterk is, correctie zeven man en een dame. Laat ons gentleman als we zijn even eerst de dame aan U voorstellen. Lily Sazz, de keyboardspeelster, die voorheen in meerdere bands het vak leerde, maar vooral bekendheid kon verwerven in de "Women's Blues Review" is tevens ook de dame achter het Groove Corporation management. Met een prima blazerssectie die zich kan meten met bands als Tower Of Power, Average White Band, Sly & The Family Stone worden de tijden van weleer weer in herinnering geroepen.

Covers uit die periode, de jaren zeventig dus, maar ook eigen composities in die stijl. Nummers met hoge danswaarde, funk met een stuwende blazerssectie en pompende basriffs. Met eigen songs, waaronder vooral "Blind Man With A Cigarette" kunnen ze zonder blozen plaatsnemen naast bovenvernoemde bands qua power en funkgehalte. "Diggin Vinyl" is nog een van die eigen composities, waarbij je moeilijk kan blijven stilzitten tijdens het beluisteren. Roep je de beelden van Sly Stone's optreden tijdens het Woodstock festival voor de geest en je hebt een perfect idee van hoe het er op deze cd aan toegaat.

"Thank You" (Folettin' Me Be Mice Elf again) van diezelfde Sly Stone krijgt een sterke uitvoering mee. Pure high power, full energy funk van weleer die herleeft. Echte, meer bluesy R&B horen we in "Surely" de bekende Colin James song die we reeds kenden uit zijn Little Big Band cd. De afsluiter, de James Brown tribute/medley "Cold Sweat/Diggin on James Bown" laat je even terugkeren naar de hoogdagen van de Apollo club. Wow, het moet een belevenis zijn deze jongens (en meisje) op het podium aan het werk te zien. De zaal zal gegarandeerd op zijn kop staan, want dit is "The real stuff".

(RON)
“With their covers and self penned songs in the style of the seventies, these seven guys and one lady of ‘Groove Corporation” create powerful and funky music which will even make the cripple dance. Experiencing this band live on stage must be an unforgettable event.”
– www.rootstime.be 

Artiest info
Website  
   

CD Baby

Info: Hemifrån