ANGIE PALMER - MEANWHILE, AS NIGHT FALLS …

Het Engelse Preston nabij Manchester is de thuishaven voor zangeres en componiste Angie Palmer. Ze heeft in de voorbije jaren reeds een indrukwekkend lijstje van cd’s op haar curriculum geplaatst. Daar komt nu het album “Meanwhwile, As Night Falls…” bij, een schijfje met 12 nieuwe songs in een mix van de genres folk, blues en country. Deze stijlencocktail is haar handelsmerk, tesamen met meer dan normale aandacht voor de teksten die bij de songs geschreven worden.

Zoals bij haar muzikale voorbeelden Lucinda Williams, Joni Mitchell, Bonnie Raitt en Gillian Welch is de inhoud van het verhaal zeer belangrijk. Dat blijkt al meteen bij de eerste song “On The Eve” en wordt nadien naadloos verdergezet in het daaropvolgende “The Fiery Lake” dat gebaseerd is op een oude Russische sage. Voor het componeren van de muziek laat Angie Palmer zich steevast bijstaan door producer en goede vriend Paul Mason. Meestal is die muzikale keuze eerder ingetogen en zijn de diverse instrumenten slechts subtiel aanwezig, kwestie van de aandacht niet te sterk af te leiden van de boodschap in de song.

Naast de akoestische gitaar bespeelt Angie Palmer zelf ook de banjo. Zij beschikt over een vaste begeleidingsgroep bij optredens ‘The Revelators’ die haar ook voor deze cd-opnamen hebben bijgestaan. En voor twee songs werd een beroep gedaan op de bekende pedal steelgitaar-virtuoos B.J. Cole. De muziek van Angie Palmer werd ooit “Engelse Americana” gedoopt en dat is een definitie waar wij ons kunnen in terug vinden. Meestal rustige nummers die zij met een zachte stem inzingt. Zo viel onze bewondering waar te nemen voor de songs “Slip Away From Me”.”Hunting The Wolf” met een snerpende elektrische gitaar en de met zachte swing gebrachte songs “Deep Blue Sea” en “I Hear That Locomotive”. Maar ook het absolute rustpunt “If I Was”, het meer dan 8 minuten durende afsluitende mysterieuze epos “Weeping Wood” en het van pedal steelklanken doorspekte “After The Lights Have Gone” mogen van ons nog eens opnieuw door de speakers.

We vernamen dat ze twee jaar hard gewerkt heeft aan de nummers voor deze cd. “Meanwhile, As Night Falls ...” is de opvolger van haar 2006-album “Tales Of Light And Darkness”. Deze dame beheerst alle technieken van het songschrijven en zou ook op onze podia in de Benelux geen slechte figuur slaan. Wie zal het initiatief nemen om deze getalenteerde zangeres vanuit Engeland naar de clubs in onze contreïen te halen?

(valsam)
“In a cocktail of styles, this mix of songs based on folk, blues and country music with meaningful lyrics is aiming to target and hit the quality searching music fans. Who will soonest possible bring this British talent to perform on the stages in the Benelux?”
– www.rootstime.be

  

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby

Label : Akrasia Records

Info: Hemifrån