CHARLIE SHAFTER BAND - 17th AND CHICAGO

Een jonge Texaanse band die zijn invloeden duidelijk haalt bij groten als Wallflowers en Counting Crows. Na hun debuut "Orange" stonden de verwachtingen hoog gespannen. Charlie Shafter heeft immers bewezen een goede song te kunnen schrijven en zijn stem, die erg lijkt op die van Steve Earle brengt deze songs met overtuiging. Dit samen met het feit dat het drietal, de bassist Clayton Freeman, drummer Joel Dreistadt en Adam Cline, tweede stem & gitaar uitstekende muzikanten zijn, maakt dat de Charlie Shafter Band een groepje is om rekening met te houden vanaf nu.

De Lone Star state heeft er in al zijn overvloed alweer een extra troef bij. Tekstueel zit het prima in mekaar en songs die qua stijl soms herinneren aan Tom Petty, de net vernoemde Wallflowers, en ja, soms zelfs Springsteen (California) maken dit een boeiende en intrigerende tweede plaat. Nummers als "Tall Tale" en de mooie titelsong (met een aparte, eigenzinnige gitaarsolo) zijn alleen al de aanschaf waard. Erg sterke songs zijn verder "Velcro Shoes", met een knappe tekst en het rustige, folky "Lately". Maar veruit het prijsbeest op de cd is toch "Jesus And James Dean", een song die in enkele zinnen de huidige wereld typeert en die Charlie Shafter voor mij dadelijk tussen de groten plaats in het singer-songwriter/americana hoekje. "Black Sky" en "Diamonds" zijn beiden ook uitstekende composities. De cd besluit met het mijmerende "Medicine Man" , dat een tweede hoogtepunt vormt.

Weinig of geen zwakke momenten op deze "17th and Chicago", een cd die hoge verwachtingen laat ontstaan naar hun derde release, want daarmee zouden ze zich definitief in de Americana topliga kunnen plaatsen. Wij houden ze in ieder geval in de gaten vanaf nu.

(RON)
 

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby

video