JOE IADANZA - TRAVELING SALESMAN

Vanuit het New Yorkse Roslyn, Long Island probeert de folk- en rockzanger en Americana-songschrijver Joe Iadanza met op persoonlijke ervaringen gebaseerde liedjes een succesvolle muzikale carrière uit te bouwen. Met een unieke sound voor ogen nam hij tien liedjes op voor een zopas officieel gereleasde debuutplaat getiteld “Traveling Salesman”. Voor de opname van deze plaat verzamelde hij enkele klassiek geschoolde muzikanten om zich heen zoals violiste Carolin Pook, bassist Craig Akin en drummer Joe Hertenstein. Samen produceren ze een mooi muzikaal geheel dat al tot volle ontplooiing komt in de titeltrack waarmee de cd van start gaat. Zelf speelt Joe Iadanza op akoestische en op elektrische gitaar waarmee hij zichzelf ook begeleidt tijdens de vele solo-optredens in bars en clubs in New York en omgeving. Onmiskenbaar aanwezig in enkele songs is de liefde voor jazz die in de sound werd verweven.

“Traveling Salesman” is vooral een sfeervolle plaat geworden waarop enkele heel sterke songs zijn terug te vinden. Zo houden wij hier vooral van “Lovers In The Park” met zijn heerlijke catchy drumritme, het voor romantische zielen geschreven prachtige nummer “In My Heart” met schitterend vioolspel door Carolin Pook en van “Sunshine Blues” waarbij ik tevergeefs geprobeerd heb om mijn meewiegende voeten stil te houden. Ook het door de mooie harmony vocals tot een prachtsong uitgegroeide nummer “Your Song” en het tragische verhaal van “One More Lonesome Tune” slagen er in om bij de luisteraar gevoelens van ontroering op te wekken. Het heel mooie slotakkoord in “Rainy Day” met de slide dobro gespeeld door David Mowry van het vader-en-zoon duo ‘Beaucoup Blue’ is de spreekwoordelijke kers op de taart.

In de vakpers vergelijkt men Joe Iadanza met zangers als Bob Dylan, Cat Stevens, James Taylor en – volgens ons de meest treffende vergelijking – met Jim Croce. Een serie sterke liedjes, een uitstekende begeleidingsgroep en een opvallend stemgeluid, daarmee geloven wij dat Joe Iadanza het zal gaan maken in de business.

(valsam)

 


 

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby

Info: Blues 'n' Roots