THE KINGSNAKES - 1998-2008 LIVE CD+DVD

Een registratie van je afscheidsconcert, qua origineel idee kan het al tellen. Op elf oktober 2008 was het zover, dus vandaag precies een jaar geleden toevallig. Tien jaar lang hebben de jongens aan de weg getimmerd. Gegroeid uit "The Imperials", de band van toetsenwonder Roel Spaanjers, die het echter te druk kreeg met sessiewerk voor andere bekende artiesten. Andre Dieterman, de gitarist, en drummer Eric Labadie werden vervoegd door Sven van den Berg, de harpspeler en Arno Vervest, die de staande bas bespeelt, en zo ontstonden The Kingsnakes. Elk groepslid had totaal verschillende muzikale interesses en wonderwel werkte dit hier perfect, en ontstond er zo een uiterst gevarieerd geluid, maar met één rode draad: stevig rockend en bluesy. Al vlug werden ze opgemerkt door de Amerikaanse bluesproducer Jerry Hall, die vooral bekend is wegens zijn werk met James Harman, Kid Ramos en onze eigen Mark Thijs a.k.a Tee, en kregen zo airplay van L.A. tot Nieuw Zeeland en zowat alles daartussen.

Hun rauwe sound ligt in de lijn van Big Blind, Rhythm Chiefs, T-99 of bands als 13 en Red Devils en na enkele demo's en EP's kwam dan hun echte debuut "Number One" gevolg door "Don't Let Me Down", een live cd waarop onder meer Enrico Crivellaro meespeelde. Ook voor dit afscheidsconcert zijn er meerdere speciale gasten komen opdagen, waaronder Big Pete van de Backbones, Bo Brocken van Slow Blow Fuse en tweeT-99 leden gitarist Misha en drummer Martin.

Wat krigen we te zien en te horen op dit dubbelpakket met een cd en dvd? Wel, een stomende show van meer dan anderhalf uur op de dvd aangevuld met een clip van "Restless", een tot nu toe onuitgegeven song. Het geluid is prima, maar de beeldkwaliteit wat minder, er werden duidelijk geen HD camera’s gebruikt en het beeld is wat korrelig, but who cares, de muziek die hier gebracht wordt is even ruig en met een grove korrel, dus past het beeld daar perfect bij. Zij die er niet bij waren toen in de tent naast Morrisson's in Rossum kunnen dus nu gelukkig volop genieten van het laatste concert van deze energieke noorderlingen.

(RON) 

Artiest info
Website  
Label: Hell & Devil Music  

video

Distr.: Bertus

 

© Bert Lek