BETH WIMMER – MIRACLE GIRL

Beth Wimmer is een zangeres die haar roots heeft in het Amerikaanse New England maar nadien sinds meerdere jaren in Los Angeles woonde van waaruit ze gestaag aan haar muzikale carrière werkte. Ze is langzaamaan populair geworden in Europese landen als Zwitserland - waar ze momenteel ook woont - en in Italië en Duitsland waar ze steevast enkele dagen doorbrengt tijdens haar Europese tournees. Volgende keer zou ze zeker België en Nederland aan haar reisschema moeten toevoegen want deze muziek kent ook in onze contreien een trouwe aanhang.

Haar singer-songwritercapaciteiten etaleert ze uitgebreid in de tien tracks die werden weerhouden voor haar nieuwe album “Miracle Girl” dat ze samen met David Raven heeft geproduceerd. Als producer werkte Raven in het recente verleden ook al samen met o.a. Norah Jones en Nancy Sinatra.

De liedjes over hoop, humor, liefde en menselijke warmte vormen een coherent samenhangend geheel en werden op melodieuze muziek gezet waarbij de invloeden uit het country- en folkgenre duidelijk herkenbaar aanwezig zijn.

Qua stemgeluid doet Beth Wimmer soms denken aan Lucinda Williams en in de song “Ten-Four” roept ze bij ons zelfs even het beeld op van Chrissie Hynde van ‘The Pretenders’. Het uptempo countryrocknummer “Lover From Last Summer” gaat er bij ons in als zoete broodjes maar dat geldt evenzo voor de meer klassieke tearjerkers als “Miracle Girl”, “I Couldn’t Do It”, “O My Brother” of “Only Love Can Break Your Heart”, een song van Neil Young en de enige cover op deze mooie cd.

Dat Beth Wimmer ook over een behoorlijk grote portie soul beschikt valt dan weer te beluisteren in “Dreams Bring Me Down” en “Self-righteous Son Of A Bitch”, een onvervalste rock’n’roller die als afsluiter van dit album wordt geserveerd. Die swingende stijl was overigens nog veel sterker aanwezig op haar vorige plaat “Live Within Live Without” uit 2003.
Beth Wimmer blijkt dus een dame te zijn die van meerdere markten thuis is en daarmee kom je dezer dagen heel ver op de podia in het Europese muzikale landschap.

(valsam)
“Beth Wimmer is a lady with soul in her voice and love in her heart on the album ‘Miracle Girl’, reminiscent of Lucinda Williams or Chrissie Hynde. She demonstrates that she can deal with different music styles which will bring her on several stages in Europe and in home country America”
– www.rootstime.be 

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby

Info: Hemifrån