MARK SELBY - LIVE AT ROCKPALAST/ ONE NIGHT IN BONN

De snookerspeler onder onze lezers of zij die deze sport bekijken op tv zullen bij het horen van deze naam wel zullen bij deze naam wel dadelijk denken aan de jonge snooker-en pool kampioen uit Leicester "The Jester From Lester" zoals hij bekend is. Maar hier gaat het natuurlijk om zijn naamgenoot, de bluesgitarist en zanger uit Nashville, anders heette onze site niet Rootstime maar Pooltime of iets in die richting.

Mark Selby is naast een prima zanger en gitarist op de eerste plaats een songschrijver.Verschillende grote namen coverden zijn nummers reeds: Trisha Yearwood, Wynona Judd, Keb' Mo , Lee Roy Parnell en anderen. Daarbij komt noch dat hij met veel van de mensen die hij bewondert (en omgekeerd) mocht meespelen op hun cd's. Maar toch is live optreden met zijn eigen band wat hij het liefst doet. Hij twijfelde dan ook niet en was zeer vereerd toen hij de kans kreeg om aan de legendarische "Rockpalast" tv opnames deel te nemen. De Duitse WDR shows hadden immers veel van zijn idolen op het scherm gebracht. Hij wou zelfs dadelijk een cd en dvd uitbrengen met deze opnames, en dat is dus deze One Night In Bonn" geworden, verkrijgbaar op cd en dvd.

Weer sterke composities op deze live registratie, knap slidewerk (zie clip), en zijn mooie doorleefde gruizige stem doet de rest. Dit is hedendaagse bluesrock, ergens tussen Black Crowes, Lynyrd Skynyrd (Mark's stem lijkt erg op die van Ronnie Van Zant), Kenny Wayne Sheperd of zelfs Mellencamp. Live weet hij de nummers die vooral komen uit "Nine Pound Hammer" en "Dirt" nog wat extra dimensie te geven zodat hij het vuur weet brandend te houden van begin tot eind. Dit is een van de betere bluesrock liveregistraties van de laatste maanden.

(RON) 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label: Pepper Cake

Dist: ZYX