SLEEPING BEAUTY – CITY LIGHTS

Het Disneysprookje ‘De Schone Slaapster’ kennen wij en onze kinderen allemaal van buiten maar de popgroep ‘Sleeping Beauty’ uit het Zweedse stadje Gotenburg geniet tot nader orde van een veel minder ruime bekendheid bij het grote publiek.

Deze formatie werd een paar jaar geleden opgericht door twee zangers en multi-instrumentalisten, te weten Fredrik Liberg en Petter Seander die na het uitbrengen van een eerste ep “Let’s Take A Ride” in 2007 voor hun debuutalbum “Embrace” besloten om een volwaardige groep uit te bouwen voor de live optredens waar ze meer en meer voor gevraagd werden. Broer Christopher Liberg, drummer Björn Janson en violiste/percussioniste Anna Engberg completeerden de formatie waarmee de grote aanval op de muziekfans kon worden ingezet.

Het tweede volwaardige album van ‘Sleeping Beauty’ heet “City Lights” en bestaat uit tien moderne door Liberg of Seander (5 stuks elk) geschreven popsongs met een duidelijke beïnvloeding vanuit de folk- en rockmuziek. Stuk voor stuk vlot in het gehoor liggende melodieën die gemakkelijk airplay op de lokale en niet-lokale radiostations zou moeten kunnen veroveren.

Voor één nummer - de zachte ballade “This Place Is Empty Now” - mag Anna Engberg aan de hoofdmicrofoon plaatsnemen voor een duet met Frederik Liberg en laat dat nu net de beste song uit de serie van tien zijn. Want dat de toevoeging van deze vrouwelijke vocalen een verrijking mag genoemd worden voor de sound van ‘Sleeping Beauty’ is een in beton gegoten vaststaand feit.

Anderzijds dient gezegd te worden dat beide heren ook over een best aangenaam stemgeluid beschikken, hetgeen ze het best komen te bewijzen in de songs ”You Never”, de uptempo titeltrack “City Lights”, de countryballad “Swinging” en de heerlijke met emoties overgoten Damien Rice look-a-like ballade “I Would”, alweer met die fijne backing vocals van Anna Engberg. Tussendoor worden de zwart-en-witte toetsen van de piano regelmatig aangeslagen voor ritmische songs als “Heart Attacks” en “Dance For Me, My Love”.

De ‘Sleeping Beauty’ in u mag nu weer wakker worden en gaan proberen om deze nieuwe cd van de gelijknamige veelbelovende Zuid-Zweedse formatie in huis te halen. We zijn er alvast van overtuigd dat dit album niet het laatste zal zijn wat we van deze groep te horen zullen krijgen.

(valsam)
“May the ‘Sleeping Beauty’ in you wake up now and run to the nearest music store to buy the album ‘City Lights’ from this promising southern Swedish band. Covered with modern pop hits, these songs deserve maximum airplay on all local and non-local radio stations.”
– www.rootstime.be 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label : Attaboy! Records

Info: Hemifrån