NEEKA – ROBIN

De naam Ilse Goovaerts roept zelfs niets op bij een verstokte muziekliefhebber, maar haar alter ego Neeka is daarentegen op korte tijd uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de Belgische muziekscène. Deze sympathieke zangeres kwam drie jaar geleden in de belangstelling met haar cd “Women Wonderland” die haar deed besluiten om het als professionele muzikante te gaan proberen.

Onlangs zong ze nog uitgebreid mee op de soloplaat van Erwin Marcisz (leadzanger van de formatie ‘Mint’) en “Don’t Hold Me Back”, haar duet met Stef Kamil Carlens (frontman van ‘Zita Swoon’) uit haar 2002-album “Candy Comfort” haalde indertijd veelvuldig de playlists van onze nationale radiozenders. Ook haar vocale bijdrage aan het schitterende “The More I…” uit de recente “Hinterland”-cd van ‘Mint’ ging niet onopgemerkt aan ons voorbij.

Haar nieuwste cd “Robin” is de zogeheten definitieve bevestiging van Neeka als topartieste in de Benelux. Het album werd uitgeroepen tot “Meteen Mee”-cd van de week bij Radio 1 en de eerste single “Carsong” uit dit album kan je een aantal keren per dag door de ether horen gestuurd worden. Het is dan ook een zeer internationaal en hedendaags klinkende song met knappe hooks en heel dansbare ritmiek.

Deze cd werd grotendeels in Heusden-Zolder opgenomen met Belgische muzikanten maar enkele nummers ook met Amerikaanse muzikanten in Richmond, Virginia waar producer John Morand - die ook al voor Mint, Sparklehorse and Jason Molina (van Magnolia Electric Co.) werkte - voor een professionele afwerking van deze tien door Neeka geschreven liedjes heeft gezorgd.

Het meest uptemponummer van dit album is “Believe”, dat zeer aanstekelijk op de dansspieren werkt en al snel uitnodigt tot meezingen. Even overtuigend is het melodieuze en van knap percussie- en synthesizerwerk voorziene “Child In The Wild”. De zeer mooi gezongen titeltrack “Robin” lijkt even uit een oude plaat van Kate Bush geleend te zijn maar laat dat eerder als een verdienste voor Neeka te omschrijven zijn. Betoverend klinkt ook het van een schitterend stukje viool voorziene nummer “Not Enough Trying” en het vlot meezingbare luchtige niemendalletje “Crazy” durven wij nu al tippen als de eerstvolgende single uit deze cd.

Tot besluit willen we nog even stellen dat het de hoogste tijd wordt dat het bredere publiek Neeka als ontluikend groot Belgisch talent zal gaan ontdekken en haar daarbij zal belonen middels het aanschaffen van deze cd “Robin” of het bijwonen van één van haar steeds perfect verzorgde live optredens, binnenkort ergens in jouw buurt.

(valsam)

NEEKA LIVE
16.okt.2009 20:00 AB club Brussels
17.okt.2009 20:00 De Roma Antwerp
20.nov.2009 20:00 Rex Mol
02.dec.2009 20:00 30cc Leuven
03.dec.2009 20:00 Casino Modern Genk
05.dec.2009 20:00 Minderbroedercomplex Mechelen

 

 

Artiest info
Website  
Myspace  

Label : Munich Records / Sub Rosa

Distr. : Munich Records