TEN YEARS AFTER – LIVE AT FIESTA CITY

Er zullen weinig groepen zijn die na bijna veertig jaar gitaargeweld hun ster nog zien fonkelen aan de top van het bluesrock firmament. Wie herinnert zich de spetterende Woodstock passage van Ten Years After niet met hun wereldbekende, vuurspuwende hit “ I ‘m Going Home”. Het was echter in Groot-Brittannië dat de vonk in het bluesrock kruitvat sloeg eind de zestiger jaren en een zeer grote populariteit kende, mede te danken aan het legendarische Ten Years After.

In 2009 maakt het viertal nog steeds de blues podia onveilig en telt op de jonge zanger-gitarist Joe Gooch na, nog steeds dezelfde gedreven bezetting met Chick Churchill op keyboard, Ric Lee op drums en Leo Lyons op bas. Velen zullen zeggen, Ten Years After was Alvin Lee, en inderdaad, Lee speelde de hoofdrol en heeft de meeste nummers op zijn naam staan. Maar ondanks zijn beslissing voor een solocarrière is er gedurende de jaren van zijn afwezigheid altijd vraag gebleven naar de onvergetelijke muziek van Ten Years After. De fans werden op hun wenken bediend toen de band in 2002 op de proppen kwam met een waardig vervanger voor Alvin Lee: Joe Gooch.

Al jaren deden er geruchten de ronde over een live DVD opname met de verjongde band en we hadden bijna de hoop opgegeven, totdat de kans zich voordeed op het openlucht Fiesta festival in Verviers in de zomer van 2008, op uitnodiging van de Francis Géron, manager van de Spirit Of 66, één van Belgisch meest illustere muziekclubs. De DVD is een prachtig document geworden met een sublieme montage die zowel klassiekers uit de periode met Alvin Lee, zoals het onvermijdelijk en immens populaire “I ‘m Going Home”,“Hear Me Calling” of afsluiter “Choo Choo Mama”, dat nog steeds het vijfduizend personen tellende festivalpubliek kompleet uit de bol kan doen gaan in de toen heersende zomerse temperaturen, als hun bewerking van bluesklassieker “Good Morning Little School Girl” telt .

Zeer interessant voor de liefhebbers is het maar liefst drie kwartier durende onthullende interview met de band en een prachtige fotomontage die synchroon loopt op de tonen van “I Think It’s Gonna Rain All Night” uit hun laatste album Evolution.

Het wachten op deze DVD heeft de moeite geloond en “Live At Fiesta City” is een onmisbaar document voor elke bluesrock liefhebber. Na meer dan twee uur speelplezier zal je gegarandeerd overtuigd zijn van deze coalitie tussen jong en oud, maar niet vergaan talent. Niet twijfelen, in huis halen die handel!

Blowfish

 

 

 

TEN YEARS AFTER LIVE

28th November - Centre Culturel de Chenee - Chenee - Liege - Belgium
29th November - Centre Culturel René Magritte - Lessines - Belgium 

Artiest info
Website  
Myspace  

Distr.: Bertus