WATERMELON SLIM - ESCAPE FROM THE CHICKEN COOP

Truckers slang: "chicken coop" = a weigh station.

Watermelon goes Nashville? Jawel, en niet zo 'n klein beetje. Al begint het nog wat vertrouwd in "Carerpillar Whine" met felle slidegitaren en een bluesy rock ritme, vanaf dan is het pure country op dit twaalf songs tellende truckdivers epos. Met zijn bekende tandenloze lispel brengt hij inderdaad geheel onverwacht de echte traditionele country in plaats van blues. De vrachtwagenchauffeurs gaan mijn beste vrienden worden, want in één jaar tijd is dit reeds de derde cd bespreking waarin ze als hoofdrolspelers fungeren. Na de twee verzamelaars met Southern rock nummers over truckers waar Allman Brother Johnny Neel de man aan het stuur was, is er nu deze van Watermelon Slim.

Ook al kiest hij hier voor de traditionele country aanpak, toch zou Watermelon zichzelf niet zijn als hij ook zijn teksten maar gewoontjes zouden zijn. Tijdens ons interview met hem toonde hij zich inderdaad als een zeer intelligent, wat bizar, maar vooral humorvolle artiest. Ook hier dus de nodige kwinkslagen, zoals het knap gevonden "Hank Williams, You Wrote My Live". Overvloedig voorzien van fiddle, pedal-steel en mandoline en met de kristalheldere backings van Jenny Littleton, een jonge Dolly Parton, en ik bedoel hiermee haar stem. Even fronsen we de wenkbrauwen bij het spoken word fragment "Friends On The Porch", dat herinnert aan Jim Morrison's gedichten uit "An American Prayer" gebracht zonder enige begeleiding. Halverwege het nummer hoor je zelfs hoe Watermelon's stem overslaat van echte emotie. "America's Wifes" is een echte tear-jerker in pure Nashville traditie, maar de blues keert even voorzichtig weer in zijn country tijdens "It's Never Too Hard Too Be Humble"

Het is inderdaad even wennen en ik kan me voorstellen dat heel wat Watermelon fans verrast zullen opkijken, maar wie even dieper graaft, of beter ...luistert, zal ontdekken dat ook hier weer een prima CD afgeleverd werd. Bewondering voor zijn label Northern Blues ook dat de man de kans geeft voor dit buitenbeentje. Watermelon, of Bill Homans, was lang genoeg truckchauffeur, dus.. meer dan voldoende street-credibility voor hem. Wij bij Rootstime hebben hem gewikt en gewogen en hij is helemaal niet te zwaar beladen, dus...a good escape from that chicken coop.

(RON) 

Artiest info
Website  
Myspace  

Info: Michael McClune
Label: Northern Blues
Distr.: Parsifal