KIMON & THE PROPHETS - ROADHOUSE PARTY (CD+ DVD)

The Prophets uit New Jersey bestaat uit muziekale veteranen die het clubcircuit van de staat New York verkend én veroverd hebben met hun funkbeladen R&B geluid. Ze komen uit bands die hier misschien niet zo bekend zijn maar een stevige reputatie haddenin de clubs en concertzalen van NYC. Zo komt Kimon zelf uit de garage band The Wilsons, waarvan hij jarenlang gitarist en songschrijver was. Naderhand volgde de Hobokense Fear Of Falling waar hij drummer Rob Savoy uit meebracht. Via een wat onverwachte zijstap in de electro-rockband Psonica, die vlug ontbonden werd, maakte Kimon vervolgens vier solo cd's, waarop de drummer Rob Savoy meestal ook meespeelde. Marc Gambino, een bassist en een vriend sinds jaren vervoegde het tweetal en zo ontstonden the Prophets, een trio dat muziek maakt waarop moeilijk een label te plakken valt.

Wat getemperde bluesrock, 70's rock, funky R&B en zelfs wat hip hop krijgen we van de Prophets te horen. Op een aantal songs krijgen de jongens hulp van een vierkoppige blazerssectie, die vooral het funkgehalte van het materiaal benadrukken. Voor de keuze van de covers werd er eerder teruggegrepen naar Britse artiesten zoals Hendrix (Fire) Nick Lowe ( Peace, Love & Understanding) en Bowie (Rebel, Rebel en Heroes), maar ook Don Henley's "Boys Of Summer" kreeg een zeer mooie bewerking. Aan de keuze van die covers merk je ook dat The Prophets een band zijn die het jaren zeventig geluid toegenegen zijn.

Voor de rest eigen materiaal dus, en daarvan onthouden we vooral het funky "Blind Leading The Blind", de knappe track "Light Up The Stars" en het van lichte hip-hop accenten voorziene "Captured". Naast deze 16 songs bevattende cd, zit er in het doosje nog een DVD, dus krijg je waar voor je geld. Het DVD gedeelte bevat naast clips van verschillende songs ook nog wat extras, zoals tourimpressies en enkele akoestische nummers. Een boeiend werkstuk, dat vooral door zijn afwisselend geluid weet te boeien.

(RON)
Kimon and The Phrophets are a band, rooted firmly in the seventies rock and r&b, with some nice funky accents. They delivered a cd/dvd that’s filled to the rim with great songs, full of diversity. A captivating listening experience from start to finish this is.
www.rootstime.be
 

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby

video

Info: Hemifrån