CARY FRIDLEY - FARE YOU WELL (EP)

Op het aantrekkelijke hoesje lacht Cary Fridley ons toe van achter haar rode oldtimer, met een turquoise mok in de hand, alsof ze halsoverkop wil vertrekken vooraleer haar ontbijt goed en wel verteerd is. De titel van haar nieuwe EP luidt dan ook ‘Fare You Well’.

Fridley, opgegroeid in Virginia maar nu residerend in North Carolina timmert al enkele jaren aan de weg. Met ‘Neighbor Girl’ (2006) en vooral ‘Down South’ (2007) kreeg deze artieste reeds heel wat lof toegezwaaid, vooral in de plaatselijke pers.
Deze nieuwe EP bevat zeven zelfgeschreven nummers waarvan drie countrysongs en vier blueskrakers. De plaat valt in eerste plaats op door de uiterst sobere productie van Seth Kauffman die bekend staat voor het gebruik van vintage opnamemateriaal. Daardoor klinkt de plaat een beetje als een demo en springen de songs naar voren als ongeslepen diamanten, maar dit zal enigszins wel de bedoeling geweest zijn.

De titelsong ‘Fare You Well’ waarin de zangeres al meteen afscheid van ons lijkt te nemen, vertrekt als een stoomtrein doorheen een landschap van folk & country. ‘Going Downtown’ behoort tot het soort bluesy stampers die we best kunnen smaken. ‘Follow The Spark’ retourneert naar country en folk, een beetjein de stijl van Joan Baez misschien. ‘Baby I Can See’ tapt dan wederom uit het lekkere bluesvaatje en doet ons dit keer vooral aan Michelle Shocked denken. De laatste countrysong ‘You’re Just Dreaming’ knipoogt dan weer naar Emmylou Harris. ‘Been Untrue’ en de remix van ‘Baby I Can See (Just What's On Your Mind)’ als Ghost Track sluiten de EP eenvoudig maar bluesy af.

We kunnen alleen maar hopen dat er na dit ‘Fare You Well’ van afscheid geen sprake meer zal zijn en dat deze talentvolle Cary Fridley de weg mag vinden naar een succesvolle toekomst.


Shake 

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby