THE RIVER BROTHERS - NO REGRETS

Vaak worden songs geboren uit de grootste frustratie of de diepste ellende. Dit is geenszins het geval bij The River Brothers, een vijftal Roots muzikanten uit Chicago die met hun uptempo Countrynummers, doorspekt met enige elementen uit de Bluegrass, zich duidelijk profileren als een groepje onverbeterlijke optimisten.

Onder de toepasselijke titel ‘No Regrets’ laten de Rivierbroers ons op muzikale wijze weten hoe gelukkig ze wel zijn. Titels als ‘Lucky’ en ‘I walk A Fine Line’ spreken uiteraard al boekdelen. In het zwaar countrygetinte ‘Mama’ kan de vreugde niet op omdat moeder nu eenmaal van papa blijkt te houden, hetgeen de zanger een zeker bestaansrecht geeft. Meer familiegeluk treffen we aan in ‘American Family Song’ en als het toch nog mis dreigt te gaan is er die engel uit ‘Everybody Needs An Angel’ die de zaak alsnog in de goede banen weet te leiden.

Tja, veel heeft een visserman niet nodig om een goed leven te leiden daar aan de oevers van de grote rivier; een goede vislijn misschien, een brave familie, de liefde natuurlijk en wat songs om te fluiten zijn alles bij mekaar meer dan voldoende, zo leren wij in ‘Want What You Have’. Gitaren, Mandoline, pedal steel en drums vallen hierbij nog eens in de juiste plooi om het verlangen naar dit eenvoudig geluk extra te onderstrepen.

Verder bevat dit album met ‘Riding The Wind’ nog een onvervalste western song volledig in de stijl van The Highwaymen (u weet wel dat hobbygroepje van Cash-Nelson-Kristofferson-Jennings).

Alle songs op deze plaat werden door de groepsleden zelf geschreven en live opgenomen in studio 1 van Radio WFMT in Chicago. Wie in volle crisistijd op zoek is naar een positieve (country)noot zal van de aanschaf van ‘No Regrets’ vast geen spijt hebben. Mooi, ’t leven is en blijft vooral mooi!

Shake 

Artiest info
Myspace  
Info: Precedent Entertainment  

CD Baby

video