BIG PAPA AND THE TCB - 12 GAUGE INSURANCE PLAN

Een goed geoliede bluesband, dat is het minste wat je hun kan noemen . Big Papa is Takin Care of Business, wees daar maar zeker van! Chris Thayer, zoals zijn echte naam is, is de gitarist, zanger en de leider van dit zootje ongeregeld. Vanaf 2006 zetten ze elk podium in vuur en vlam met hun spetterende live shows, waar jump, soul, R&B, en intense bluesballads elkaar afwisselen. "Ice Cream Man" a.k.a Steve Brown is hun bassist, "Mr Pittz" of Ray Wilson is de man die in de potten roert, terwijl "Dr. Q" of Quinton Hufferd het ebbenhout en het ivoor oppoets met zijn snelle vingers. Met hun live-debuut "Nice and Greasy" maakten ze dadelijk indruk op de vakpers in 2007.

Ze waren onder meer reeds het voorprogramma van Johnny Winter, Rod Piazza, Fabulous Thunderbirds, James Hunter en binnenkort Robert Cray. Hun boeiende mix van verschillende stijlen binnen het blueskader grijpt je van de eerste tot de laatste song, zestien nummers lang, en is uiterst professioneel gebracht. Of het nu swing is zoals "Ain't No Thing" of een soulbeladen slow blues zoals "Dirty Bird Blues", hun songs zijn af! Songs als "Go Big Papa", "Good Lovin Man" en vooral het onvergetelijke pareltje "Slow Down" en nummer dat je terugbrengt naar de katoenvelden van de Mississippi Delta, vermomd in de intro als worksong, om naderhand los te barsten in robuust klinkende Gov't Mule-achtige toestanden, met heerlijk slidewerk van Big Papa himself. Deze song is alleen al de aanschaf waard.

Chris Thayer is immers een uitstekende zanger met een stem vol soul en een wat gruizig timbre, die in elke song weer wat anders kan klinken. In de langzame ballad "Saved By You" lijkt de stem van Chris zelfs wat op die van David Clayton Thomas van Blood Sweat & Tears. Erg grappig is ook de half vertelde, half gezongen "It Wasn't Me", een song waar Chris zich in alle bochten wringt om uit netelige situaties te ontsnappen. Weinig of geen zwakkere momenten hier, dat kunnen we je verzekeren. Overtuig jezelf echter, en dat doe je best via inzage van dit "12 Gauge Insurance Plan".


(RON)
 

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby

video