BOB CHARLES BAND - BLUE SKY BLACK

Dit is nog eens een plaatje naar mijn hart. Bob Charles is een gitarist en zanger uit Bulverde in Texas immers iemand die muziek maakt met een heerlijk zuiders tintje. Een man die echter schaars is met informatie over zijn persoontje, zodat we ons volop op zijn muziek moeten toespitsen. Southern rock zoals we ‘m nog maar zelden horen.

Geen Lynyrd Skynyrd toestanden echter, eerder gaat zijn muziek in de singer-songwriter richting. Zijn slide gitaar klinkt af en toe als die van Duane Allman of Dicky Betts en zijn songs hebben ook datzelfde gevoel van de nummers uit de beginperiode van de Allman Brothers. Ze stralen echter allen rust uit, nummers waarnaar het heerlijk luisteren is. Het begint me op te vallen dat dit soort muziek de laatste tijd terug meer en meer opduikt tussen de stapels die ons toegestuurd worden, maar dit is toch wel het beste werk op dat gebied wat ons de laatste tijd bereikt heeft.

Vanaf de opener “Run For Me”, met die knappe slidepartijen weet je, dit is genieten geblazen. “Paupers Claim To Fame” gaat verder in dezelfde relaxte sfeer, bijna kabbelend, maar opnieuw met heerlijk gitaarwerk en Bob’s rustgevende maar tegelijkertijd wat rauw klinkende stem. Het ingetogen “The Line” of het bluesy “Trouble My World” gebracht op dobro, brengt hij zelfs in zijn eentje. De afsluitende titelsong doorbreekt ook die rustige sfeer niet, zodat we hier te maken hebben met een echte, bijna perfecte “late evening” cd , vol prachtige muziek die doet denken aan wat we kennen van Allman Brothers, Don Denley, Poco en aanverwante bands, maar in een hedendaags jasje.


(RON)
 

Artiest info
Website  
Myspace  

CD Baby

Label: Blue Dog