THE HOMEMADE JAMZ BLUES BAND - I GOT BLUES FOR YOU

Wanneer een nieuwe generatie aanknoopt bij oude bluestradities naar voorvaderlijk model is er hoop op overlevering. Niet dat er veel risico bestaat voor uitsterving, want wanneer de rages van hiphop en rap voorbij zijn zal er immers weer naar de oorspronkelijke bronnen worden gezocht. Dat is nu eenmaal de pendelbeweging van de geschiedenis en de musicologie.

Los van deze filosofische randbemerking, geven in Tupelo, Mississippi daar al drie tieners het goede voorbeeld. De zeventienjarige Ryan, broertje Kyle van vijftien en zusje Taya Perry, amper tien, kozen als tijdverdrijf voor het samen oefenen en spelen op de bizar ogende instrumenten die hun vader speciaal voor hen maakte. Vader Renaud Perry leverde hen ook het bluesmateriaal met teksten. Ryan koos voor de gitaar, Kyle voor de bas en Taya sluit aan met drum. Toen zij ook in het openbaar begonnen op te treden en aan wedstrijden deelnamen, trokken zij de aandacht van de volwassenen. Uiteindelijk ontdekte B.B. King hen in hoogsteigen persoon en hun debuutalbum ‘Pay Me No Mind’ zag het levenslicht, al direct bekroond als ‘Best New Artist Debut’.

Nu nog geen twee jaar later is er al een opvolger, waarin het jeugdige trio zich weer van zijn bluesy-est kant laat zien met hier en daar wat moderne scratch en funk invloeden. Albert King en Willie King zijn echter nooit ver weg. Op één na zijn alle songs door hun vader geschreven, met daartussen het soulvolle ‘In The Wind’. Natuurlijk is het wat bevreemdend als zanger/gitarist Ryan, amper 17, zingt dat hij zijn vrouwtje gaat verlaten of haar parfum ruikt en dat hij een ‘Hobo Man’ is. Ook ‘Hard Headed Woman’ en ‘Alcoholic Woman’ doen denken aan gerijpte bluesmannen. Ryan’s schorre stem is echter die van een volwassene net zoals zijn gitaarspel dat wisselt van funky - ‘King Snake’ en ‘Grits Ain’t Groceries’- naar meer verfijnd -‘Heaven Lost An Angel’ -. Drummertje Taya moet niet onderdoen voor haar oudere broers en weet temperamentvol het ritme bij te houden, af en toe met bezwerende beat op bekkens.

Vader Renaud ondersteunt zijn jongvolwassen kroost met bluesharp. Hij vergezelt hen trouwens ook op tournee tot in Europa toe. Daar trekken de originele gitaren en de spontaneïteit van het getalenteerd trio alle aandacht bij hun belijdende ‘I Got Blues For You’. Hun naturel schemert ook door in dit album, een hartverwarmend gezinsproduct dat doet uitkijken naar het vervolg.

Marcie


  

Artiest info
Website  
Myspace  

Info: Michael McClune
Label: Northern Blues
Distr.: Parsifal