CITIZEN K – MORE CITIZEN K / A BIT FURTHER UP NORTH (EP)

Klas Qvist is een Zweedse multi-instrumentalist die onder zijn pseudoniem ‘Citizen K’ vorig jaar voor het eerst onze aandacht wist te trekken met zijn cd “Somewhere Up North” en de aan de ‘golden seventies’-gerelateerde songs die op dat album stonden.

Nu kregen we een ep-tje dat onder de toepasselijke titel “More Citizen K – A Bit Further Up North” op de markt wordt gebracht. Van de vier songs op dit schijfje zijn er twee eigen songs en twee covers. De eerste reden om deze ep uit te brengen is de release van een nieuwe single want “Badfinger” stond ook al op zijn hierboven vermelde debuutplaat. De andere eigen song is een nieuwe compositie en heet “City Of Dreams”.

Voor de twee covers greep hij met “Driftwood” naar een klassieker van ‘The Moody Blues’ die destijds gecomponeerd werd door Justin Hayward en de door Dennis Wilson geschreven pianoballad “Barbara” van ‘The Beach Boys’. Wilson was één van de vele rocksterren die voor de blauwe ogen en blonde lokken van zijn moeder - een bloedmooie Zweedse gogo-danseres - was gevallen in 1965, zowat 9 maanden voor de geboorte van Klas. Misschien is deze surfer-strandjongen wel zijn vader.

Ook voor de muziek op deze cd tekende ‘Citizen K’ zelf voor het inspelen van alle instrumenten. Wellicht is deze ep er gekomen in afwachting van een opvolger voor “Somewhere Up North” en daar kunnen wij met z’n allen maar best met belangstelling naar uitkijken want ‘Citizen K’ maakt heel leuke songs waar wij er graag nog wat meer zouden van horen.

(valsam)
“Swedish multi-instrumentalist Klas Qvist aka ‘Citizen K’ composes very nice music and has the ability to select great songs to cover. We are looking forward to his upcoming new full cd, succeeding ‘Somewhere Up North’, his magnificent debut album”
– www.rootstime.be

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Paraply Records
Distr.: Sonic Rendezvous

Info: Hemifran