MARSHALL DREW – A MILLION DIFFERENT SHADES

Er zijn zo van die muzikanten die liefst alles zelf in beide handen houden. Ze schrijven de muziek en de teksten voor hun liedjes, spelen alle instrumenten zelf in bij de opnamen en staan in voor de studio-opname als sound engineer en producer. Marshall Drew uit Clarksdale, Mississippi is zo’n muzikant die er de voorkeur aan geeft om alles zelf onder controle te hebben.

Hij is een singer-songwriter in het folkrock en Americana-genre dat we kennen van Bob Dylan, Bruce Springsteen, Neil Young, Tom Petty en Gram Parsons voor de meer countrygerichte tracks. Dergelijke muziek zal altijd een breed publiek blijven vinden en wordt door velen tijdloos genoemd, hoewel wij toch van mening zijn dat er wel degelijk nog een verdere evolutie in dit muziekgenre plaatsvindt.

“A Million Different Shades” is het debuutalbum van deze 25-jarige ‘do-it-yourselver’ Marshall Drew die al van net na zijn kleutertijd met muziek spelen bezig is geweest. Nog geen 10 jaar oud speelde hij met vriendjes al hele platen van de Beatles na op zijn zolderkamertje. Zijn tienertijd werd gekenmerkt door het spelen als groepslid in diverse lokale bandjes tot hij een tijdje geleden besloot om zich aan een solocarrière te wagen.

Deze cd is daar de eerste aanzet toe en wij denken dat hij zijn weg in dit genre wel zal vinden. Want dat hij knappe songs kan schrijven staat als een paal boven water, getuige daarvan nummers als het rockende “Further Down The Road”, het aan George Harrison herinnerende “Sorry” en het tragische “In The End” over het beëindigen van een liefdesrelatie dat tevens het onderwerp uitmaakt van de titeltrack “A Million Different Shades” en van cd-afsluiter “Just Let It Go”.

Daarnaast is Marshall Drew er ook niet vies van om zijn muzikale helden openlijk te eren, o.a. in het op Springsteens’ “Born To Run” en “Atlantic City” geïnspireerde “Before the Storm Comes Down”. Bruce’s nasale doch potente gezang horen we ook terug in de song “Easy”. Maar ook de simpele liefdesverklaringen in songs als “By Your Side” en “I Believe In You” gaan Marshall Drew zeer goed af.

Als we over Marshall Drew dus van een nieuwe ontdekking in dit genre spreken is dit niets te veel gezegd. Wie zo’n debuutplaat helemaal op zijn ééntje kan creëren moet tot nog vele grote dingen in staat geacht worden. Aan dit talent om met een even mooie opvolger ons gelijk te komen bewijzen.

(valsam)

 

Artiest info
   
 

CD-Baby