JACQUELINE – GOOD LIFE

 Twaalf jaar geleden - ze was toen amper 16 jaar jong - werd Jacqueline Govaert uit het Nederlandse ‘Efteling’-dorpje Kaatsheuvel als studente van de Tilburgse ‘Rockacademie’ de medeoprichtster en frontzangeres van de Nederlandse pop- en rockformatie ‘Krezip’. Ze schreef ook de meeste liedjes voor deze band die in het daaropvolgende decennium uitgroeide tot een gevestigde waarde in de Nederlandse popmuziek en vier keer een vooraanstaande plaats kreeg op het podium van ‘Pinkpop’. Daar besloot ‘Krezip’ dan ook om afscheid te nemen van hun hondstrouwe publiek met een allerlaatste concert eind juni 2009 waarbij hun hitklassieker “I Would Stay” voor het laatst door het grote festivalpubliek werd meegezongen.

Jacqueline zat echter niet meteen in zak en as toen de band besloot om er mee op te houden. Ze was getrouwd, woonde sindsdien in Haarlem en was moeder geworden van een zoontje Billie. Ze had een mandje vol met songs op de kast staan en die liedjes moesten enkel nog klaargestoomd worden om op haar eerste soloplaat “Good Life” te verschijnen, een album dat deze week door platenlabel Sony Music werd gelanceerd.

De muzikale steun voor deze opnamen zocht Jacqueline voor een groot gedeelte in België waar ze ‘Triggerfinger’-drummer Mario Goossens en ‘Balthazar’-bassist Simon Cassier voor haar project kon warm krijgen. Producer van “Good Life” is ‘Hooverphonic’-bandleider Alex Callier die ook aan een aantal songs meeschreef en het gehele album opnam in zijn vertrouwde omgeving van de  ICP-studios in Brussel.

Opmerkelijk is ook de inbreng van de Neerpeltse Hollander Joost Zweegers (Novastar) die samen met Jacqueline tekende voor de compositie van het nummer “Big World”op deze cd. Van de leden uit de oorspronkelijke bezetting bij ‘Krezip’ heeft ze enkel gitarist Jan Peter Hoekstra weerhouden die enkele songs mee componeerde en ook het belangrijkste gitaarwerk op deze plaat verzorgt.

Jacqueline is momenteel in de vijfde maand van haar tweede zwangerschap maar wil zich toch nog eerst eens volledig smijten om haar debuutsoloplaat te promoten met o.a. interviews en optredens. Over de songs kunnen we kort en duidelijk zijn: zij weet perfect hoe je catchy popdeuntjes moet creëren en beschikt over een ijzersterke stem om de songs geloofwaardig aan het luisterpubliek te presenteren. De eerste single “Overrated” was al een schot in de roos en kon op zeer veel airplay rekenen en dit album heeft nog zo’n paar klassesongs in zich die ten gepaste tijde ook wel in de hitlijsten zullen terecht komen. Onze favoriete nummers zijn: het swingende eightiesachtige “Dare To Lose”, de soulballad “Hard To Disagree”, de op een stevige beat drijvende Motownsong “Hold Your Fire” dat je gratis kan downloaden op haar website, het schitterende “Forgive Me”, de pianoballad “Big World” en het speciaal voor haar zoontje Billie geschreven slaapliedje “Honey B” waarmee deze cd stijlvol wordt afgesloten.

“Good Life “is een erg mooi en met veel liefde tot stand gekomen muzikale baby van Jacqueline Govaert die geduldig maar vastberaden aan haar weg timmert om als nu ook als soloartieste uit te groeien tot een veeljarige vaste waarde in de Nederlandse popmuziek.

(valsam)

TOURDATA

2 September
Try-out
Patronaat, Haarlem (uitverkocht)
5 September
Try-out
Rotown, Rotterdam
15 September Paradiso, Amsterdam (uitverkocht!)
17 September Mezz, Breda
24 September Luxor Live, Arnhem
25 September Vera, Groningen
1 Oktober Burgerweeshuis, Deventer
2 Oktober Metropool, Hengelo
7 Oktober Tivoli, Utrecht

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label:  Sony Music

video