ERIC WILSON AND EMPTY HEARTS – QUARTERFUSE (EP)

Eric Wilson is een jonge singer-songwriter uit Nashville, Tennessee die met de ep “Quarterfuse” debuteert in de wereld van de countrymuziek. Samen met zijn begeleidingsgroep ‘The Empty Hearts’ brengt hij zes eigen composities op dit aangenaam beluisterbare schijfje.

Voor het schrijven van één nummer “Kentucky, You’re My Lover” kreeg Eric Wilson de steun van zijn gitarist, lap steel en pedal steelspeler Justin Schipper. Het geheel wordt vocaal ondersteund door een backing vocals trio, bestaande uit zanger Jeremy Lister en zangeressen Mandy Mann en Shannon Lee Briggs.

Eric Wilson houdt van de alt.countrysound die we kennen van o.a. The Jayhawks, Wilco en Whiskeytown ten tijde van Ryan Adams. Zijn stembereik is daarenboven vrij breed waardoor hij de verschillende songs op een aangepaste toonhoogte kan brengen.

De titeltrack “Quarterfuse” verhaalt op dramatische wijze over hoe de chaos en de angst veroorzaakt door het kanonnengebulder rondom ons heen ons toch in het leven vooruit kunnen stuwen, als we de hoop op beterschap maar kunnen vasthouden.

Toen hij op 13-jarige leeftijd van zijn grootvader een akoestische gitaar cadeau kreeg wist Eric Wilson al dat hij zijn eigen liedjes wou gaan schrijven en dat hij tijdens optredens de gevoelige snaar bij de toehoorders wilde raken. Dat verhaal over zijn prille toekomstplannen vertelt hij gedeeltelijk in het nummer “The Coal Runs Through My Veins”.

De liefdesliedjes op deze ep gaan over een gemiste kans in “The One I’ll Always Love”, over de strijd om een geliefde voor zijn gevoelens te kunnen winnen in “Fight To Love Me” en over zijn sentimentele gevoelens ten opzichte van de streek waar hij opgroeide in “Kentucky, You’re My Lover”.

In deze zes liedjes wist Eric Wilson ons alvast te overtuigen dat hij heel wat in zijn mars heeft. Wij zien dan ook met gepaste belangstelling uit naar zijn hopelijk snel volgende eerste full-cd.

(valsam)

 

 

 

 

 

Artiest info
Website  
 

Label:  Carnival Recording Company