DAN HUBBARD – SEE YOU AGAIN

Twee jaar geleden kreeg u op deze website mijn persoonlijke opinie te lezen over het album “Dan Hubbard And The Humadors” van de uit de Amerikaanse staat Illinois afkomstige singer-songwriter. Dat was een plaat met vlotte pop- en rockliedjes in de stijl van zijn grote voorbeeld Tom Petty.

Met “See You Again” lanceert Dan Hubbard nu de opvolger van die 2008-cd. Dit is zijn vijfde studioplaat sinds hij in 2003 debuteerde met het album “No Worries”. De oorspronkelijke leden van zijn begeleidingsgroep ‘The Humadors’ - bestaande uit Kyle Yap (leadgitaar), Andy Herald (gitaar), Scott McRae (bas) en Kevin Yarger (drums) - tekenden ook voor dit album nog allemaal present maar scharen zich deze keer als een man achter hun leadzanger en componist.

Met de tien liedjes op deze nieuweling wil Dan Hubbard zijn fans en luisteraars een stevig hart onder de riem steken met een boodschap van hoop en liefde in deze moeilijke tijden. In de nieuwe nummers zitten wat meer invloeden uit de country, blues, soul en folkmuziek verwerkt dan bij de vorige platen. Dan Hubbard probeert zijn capaciteiten als songschrijver nog steeds te verfijnen en steekt duidelijk veel tijd in het componeerwerk en in het schrijven van songteksten waarin een zinvolle boodschap wordt verpakt.

De sterke opener “In Between” is al meteen een stevige rocksong met scherp gitaarwerk. In het daaropvolgende “My Name” gaat het tempo behoorlijk naar beneden en horen we een verhalende Americana-ballad in ware Tom Petty-stijl. “Years” begint met het geluid van een zachte akoestische gitaar en groeit daarna langzaam uit tot een mooie countryballad met knap lap steel gitaarwerk van gastmuzikant Jerry Erickson. De gestage ritmeversnelling aan het einde van deze song is bovendien een heel leuke vondst.

“Love’s Comin’” heeft een fijne beat en een catchy melodie, net als de titeltrack “See You Again” waarin Dan Hubbard vocaal sterk uit de hoek komt met een lied voor een sinds lang verdwenen goede vriend die hij graag opnieuw zou willen ontmoeten. In het ritmische “New Jam” doet zijn wat hese zangstijl me denken aan Ray LaMontagne.

Naar het einde toe kabbelt deze cd een beetje rustig voort in zachtere songs als “You’re Not Alone”, het leuke Jack Johnson-achtige “The Reason” en de wat sombere akoestische afsluiter “That’s Always”. Het vakmanschap en meesterschap van Dan Hubbard is ontegensprekelijk aanwezig op deze nieuwe cd, maar toch blijven we vinden dat er nog wat meer pittige kruiden nodig zullen zijn om deze songs van een onvergetelijk karakter te voorzien. Misschien al op een volgende plaat, Dan.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

 

CD Baby