ZAZ – ZAZ

Onze Franse zuiderburen hebben eindelijk nog eens een grote stem in hun ruime artiestenbestand gevonden in de persoon van de sinds 1 mei 30-jarige Isabelle Geoffrey, een jongedame uit Paname, Ile-de-France die in het Frans gezongen teksten declameert op een uitgebreid pallet van muziekstijlen. Een mix van jazz, Afrikaanse en Latijnse ritmes en cabaretmuziek die door vaudevilleartiesten als Edith Piaf in de populariteit werd gezongen.

Isabelle Geoffrey kwam voor het eerst in de belangstelling als zangeres bij de Latinorockgroep ‘Don Diego’ maar treedt nu solo op de voorgrond onder het pseudoniem ‘ZAZ’. Ze debuteert met haar gelijknamig album op succesvolle wijze, getuige daarvan haar uitgebreide tournee doorheen zowat alle Franssprekende landen. Zo staat ze op 7 oktober in de Rotonde van de Brusselse muziektempel Botanique, een concert dat sinds enkele weken geleden het label ‘uitverkocht’ opgekleefd kreeg.

De elf deuntjes op haar debuutplaat worden op laid back wijze gezongen, soms lichtvoetig en speels. Haar zangpartijen doen soms denken aan de gebroken stem van Edith Piaf, bvb. in het jazzy “Les Passants” en in het vrolijke hitsingletje “Je Veux”, het uptempo pianonummer “Le Long De La Route” en de emoballad “Trop Sensible” lijkt haar stem wat op die van Axelle Red, een beetje hees en kinderlijk maar wel loepzuiver.

Naast zes eigen composities brengt ‘ZAZ’ ook drie erg mooie nummers die voor haar geschreven werden door de Franse zanger Raphaël (Haroche): het zigeunerachtige “La Fée”, “Port Coton” en het slotliedje “Éblouie Par La Nuit”. Voor “Prends Garde À Ta Langue” koos Isabelle Geoffrey voor een swingende bigbandstijl en het cabareteske “Ni Oui Ni Non” toont aan dat producer Kerredine Soltani met ‘ZAZ’ elke gewenste muziekrichting in kon slaan voor dit album.

De enige cover op dit album is “Dans Ma Rue”, een chanson geschreven door Jacques Datin en voor het eerst terug te vinden op het repertoire van Edith Piaf in 1946. Een liedje over de meisjes van plezier dat ‘ZAZ’ hier op schitterende wijze brengt, enkel begeleid door de klanken van een klassieke piano.

Deze zangeres heeft tonnen potentieel en kan dus nog altijd kiezen welke muzikale richting ze definitief zou willen inslaan. Maar voor ons kan ze ook gewoon deze brede stijlenmix verder blijven presenteren. Wij zijn er van overtuigd dat ‘ZAZ’ een grote toekomst te wachten staat, vooral dan toch bij de Franssprekende luisteraars-muziekliefhebbers.

(valsam)

 

Artiest info
   
 

video

Label: Sony Music