SHAWN PITTMAN WITH THE MOELLER BROS - TRIPLE TROUBLES

Het talent van Shawn Pittman werd al geruime tijd geleden erkend door Rootstime (zie previous reviews) en wordt met deze uitgave alweer bevestigd. 36 jaar oud (of jong zoals je wilt) is Shawn Pittman intussen en hij is al aan zijn negende release toe!

Een productief man dus en als je denkt dat dit ten koste gaat van kwaliteit ben je bij hem aan het verkeerde adres. Dit is Shawn’s derde album voor Feelin’ Good Productions en het is alweer een kanjer geworden. Samen met de broers Moeller schreef Shawn drie nummers voor deze uitgave en niet toevallig worden deze nummers ook gekenmerkt door de wat zwaardere sound zoals moge blijken uit de opener “Hand It Off” een instrumentale meestamper die direct de juiste toon weet te zetten van deze uitstekende “Triple Troubles”.

Met uitzondering van de (schitterend gebrachte) covers: een heerlijke versie van Dylan’s “Train Blues” en een al even fraaie versie van Jimmy Reed’s “The Judge Should Know”, baadt deze cd grotendeels op zware, aanstekelijke ritmes. Rampende, stampende shuffles die zich zo vlotjes oorwurmgewijs in je hoofd gaan nestelen. Verwacht geen hoogstaande tekstuele meesterwerkjes. Er wordt uiteraard in “Ge-Woke-Uped” maar het schaadt (laat staan stoort) de essentie niet. Dit is fundamentele blues waarbij het moeilijk is je voeten stil te houden. Pittman is ontegensprekelijk een meester van zijn gitaar, houdt zijn solo’s boeiend, geen nodeloos gespin, geen ellenlange nummers. Je kan discussiëren wie er het meeste invloed op hem zou hebben, Suhler, King, Vaughan. Eigenlijk heeft het geen belang, ik hoor er evenzeer flarden van Alvin Lee in en laat dit volstaan als compliment. Zelfs de obligate slows van dienst worden beklijvend, gevarieerd en boeiend gebracht.

Ik hou van deze opname en zij die Pittman van uit zijn verleden kennen zullen hier zeker ook van houden. Shawn speelt met een indrukwekkende intensiteit, zijn ritmische akkoorden die hij in zijn nummers steeds weer weet te leggen hebben de stuwkracht van een door en door ervaren drummer. Bovendien is de man ook een super getalenteerd zanger en weet hij met zijn gevoelige stem de luistaar gekluisterd te houden. Hij speelt met de energie van een jonge rocker maar met de doorleefdheid van een oude bluesman. De plaat klinkt zoals ze live zou gespeeld worden, niks speciale effecten, niks overdubs. Recht toe recht aan, en recht in ons hart.

Bluesyluc

 

Artiest info
Website  
 

video

Label: Feelin’ Good Records