THE MICHAEL PACKER BLUES BAND  - FREE BEER

Met zijn nieuwste release “Free Beer” keert de Amerikaan Michaël Packer terug naar zijn roots van New York City Blues en folk muziek.  De cd is als eerbetoon genoemd naar zijn vroegere band, Free Beer, waarmee hij drie albums uitbracht die allen de Billboard Top 100 haalden.

Het album start verrassend met een opfrissing van de late jaren 60 Barry McGuire hit “Eve Of Destruction”. Het blijft uiteraard herkenbaar maar mag in Packers versie verbazend verfrissend genoemd worden. Ook Jimmy Rogers’ country klassieker “Jail House Now” krijgt in Michael’s versie een iet of wat moderner kleedje aangepast. En wat gedacht van de ronduit indrukwekkende cover “Don’t You Lie” net zoals Tampa Red dat fijne downhome bluessfeertje oproepend. Een deel van onze ruiker worden ook in de richting van Dave “Snakeman” Runyan gegooid voor zijn passend smoelschuifbijdrage op “Come On Honey”. Maar eigenlijk verdienen alle bandleden de nodige erkenning.

Er worden dus verschillende stijlen door elkaar geweven op dit album en meestal werkt dit enig argwaan bij ons op maar op deze “Free Beer” klikt het gewoon netjes in mekaar. Het gaat naadloos over van de ene traditionele-  naar de andere moderne bluesvorm. “E-Blues” is daar een treffend voorbeeld van met een band in topconditie.  Perfect op mekaar ingespeeld brengen ze een schoolvoorbeeld van hedendaagse blues. De nodige aandacht werd ook besteed aan de teksten en daar zijn wij steeds gevoelig aan. “Back in Albany” bvb, een akoestisch nummer of een verloren liefde van jaren terug, werd gevoelvol verwoord. Packer is een ervaren muzikant en dito liedjesschrijver en laat dit uitvoerig bewonderen op deze uitgave.

De muzikale folky afsluiter “Salvation” wordt uitgevoerd door de Alferd Packer Memorial String Band en is een waardig slot van een boeiend album waarvan de veelbelovende titel ook de lading dekt. Slechts een half uur duurt deze release maar dat is dan ook de enige negatieve opmerking die we kunnen maken. Er bevinden zich geen uitschieters op dit album maar ook geen enkel zwak nummer. Persoonlijk hebben we wel een boontje voor de treurende sax van Ric Franck op “Depression Blues”. Deze release verdient zeker uw aandacht.


Bluesyluc 

Artiest info
Website  
Label: Blue Skunk Music
 

CD Baby