DALE WATSON – CARRYIN’ ON

De man met de mooiste stem binnen de huidige Country muziek maakt met zijn nieuwe cd ‘Carryin’ On’ een onverwachte stap. Was het immers niet Dale die altijd afgaf op alles wat ook maar afkomstig was uit Nashville. En nu heeft hij juist hier in de ‘Hilltop Studios” zijn nieuwe cd opgenomen. Zelf zegt hij hier het volgende over: “ I don’t hate Nashville. I hate what has been done to the music that I love, the music that came from Nashville and that was invented in Nashville. I’m 100 percent inspired by what Nashville was.”

Daar de platenmaatschappij waar hij deze cd onder wilde brengen vanwege de financiële crisis failliet ging besloot Dale, ook om totaal onafhankelijk te zijn, deze cd in zijn geheel maar zelf te financieren. Als zijn begeleidingsband koos hij ditmaal niet voor zijn vaste band, maar maakte hij een keuze uit de top van de aanwezige Nashville sessiemuzikanten. Zo treffen wij onder andere Loyd Green op pedal steel, Pig Robbins op piano en Pede Wade op gitaar aan. Ook wilde Dale met een ouderwets achtergrond koortje werken en hiervoor koos hij de ‘Carol Lee Singers’  uit. Genoeg grond dus voor Dale om met deze mensen om zich heen zijn ‘Dream Album’ gestalte te geven.

Voor mij als groot Dale Watson fan is het natuurlijk moeilijk om een objectieve recensie te schrijven. Die prachtige stem alleen is voor mij al genoeg om te genieten. Veertien zelf geschreven nummers telt de cd en er is genoeg variatie voor iedereen om zijn of haar favoriet te kiezen. Voor onze romantici zijn er bijvoorbeeld nummers als  ‘Flower In Your Hair‘, You’re Always On My Mind’ en ‘Your love I’m Gonna Miss’. De drankliefhebbers komen aan hun trekken bij ‘Tequila, Whiskey And Beer, Oh My!’ en ‘Hey Brown Bottle’. En voor de Honky-Tonkers ‘I’ll Show You’ en ‘Whatever’ . Als afsluiter is er een nummer met de alles zeggende titel ‘Hello, I’m an Old Country Song’. De Dale Watson fans zullen deze cd wederom in hun armen sluiten!

Ruud Monde

 

Artiest info
Website  
Label: Me and My Records
 

Distr.: Continental