HARRY HARRIS - SAME

Met zijn debuut, opgenomen op 7 dagen  in een Londen's schuurtje laat Harry Harris, een jongen afkomstig uit Wales, ons kennismaken met zijn intieme, breekbare folknummers. Songschrijver Polly Paulusma, de eigenaar van het schuurtje, nu dus volwaardige studio, hoorde een ruwe versie van "Rings", de openingtrack van deze cd en wist meteen, dat de song een kleine diamant was, die enkel nog moest geslepen worden om zijn pracht te tonen

Vijftien was Harry pas toen hij dit nummer schreef, en nu, jaren later, met de hulp Polly, zijn alle nummers op deze door hem geproduceerde cd uitgegroeid  van simpele, sobere composities tot mooie gepolijste, afgewerkte songs die echter niets van hun puurheid en indringendheid verloren hebben. Door de eenvoudige instrumentale aankleding komt de nadruk extra op de stem en de teksten te liggen en krijgen de opnames een mooie dromerige sfeer, muziek zoals we die kennen van mensen als Nick Drake, en dan bedoel ik hiermee vooral de sfeer, want de muziek zelf van Harry is heel wat minder neerslachtig. Bij hem hebben we eerder een opgewerkte, frisse sfeer die doorheen zijn liedjes naar boven komt. Josh Ritter is een andere naam die bij me naar boven komt tijdens het beluisteren, en waarmee zijn sound veel gelijkenis vertoont.

Liefhebbers van dit genre kennen waarschijnlijk wel zijn oudere broer uit Oxford, Jack Harris, waarmee we kennis maakten op zijn door de Texaan Eric Taylor geproduceerde debuut "Broken Yellow" waarmee hij trouwens een overdonderende indruk naliet in 2006. Ook van Jack mogen we overgens heel binnenkort nieuw materiaal verwachten, ondertussen echter kunnen we met volle teugen genieten van dit heerlijke titelloze debuut van zijn jongere broer Harry. Beiden zijn geboren dichters en songwriters, die je met hun "storytelling" meenemen in hun eigen muzikale leefwereld, waar je graag zult vertoeven. Al ben ik dan niet eens zo 'n fan van folky toestanden, met deze heerlijk klinkende, sfeervolle cd heeft Harry Harris me in elk geval meer dan weten te bekoren.

 (RON)

 


 

Artiest info
   
 

CD Baby

video