EDDIE KING & MAE BEE MAE – THE BLUES HAS GOT ME

We zien het veel binnen de muziek; muzikale familie’s. De bekendste zijn misschien wel The Jackson Five, The Osmond Brothers en The Bee Gees. Maar ook binnen de Blues zijn ze er. Een goed voorbeeld hiervan zijn broer en zus Milton, beter bekend als Eddie King en Mae Bee Mae. Muziek werd hun met de paplepel ingegoten, doordat vader en moeder Milton  ook actief waren binnen de muziek, voornamelijk in de Gospelmuziek (een uitgebreide bioigrafie van de familie, maar vooral over broer en zus Milton is te vinden op www.blackmagicrecords.nl).

Hoewel Eddie King nooit de grote erkenning heeft gehad als BB, Albert en Freddie, laat hij op deze cd horen dat hij toch tot heel wat in staat is op zijn gitaar. Duidelijk te horen is dat BB King zijn grote inspirator is geweest. De stem van Mae Bee Mae doet mij sterk denken aan de grote bluesdiva’s zoals bijvoorbeeld een Koko Taylor. De overige muzikanten  (The Riverside Bluesband) op deze cd zijn: Sir Lucky King - ritme gitaar, Lendell ‘Slim’ Moore – gitaar, Joe Roland – basgitaar en James Mason op drums. Als gastmuzikanten spelen Golden ‘Big’ Wheeler – mondharmonica, Allan Batts – orgel en Earl Crossley op saxofoon mee.

De opname’s op deze cd zijn gemaakt midden jaren tachtig en zijn op drie nummers na te vinden op de gelijknamige lp, die is uitgebracht door Double Trouble Records. Het is vooral te danken aan de Nederlanders Gerard Robs en Kees van Wijgaarden dat deze mooie opnames nu op cd zijn uitgekomen.

De cd geeft een mooi beeld van hoe de Blues klonk in die jaren in de Bluesclubs van Chicago. Voor de echte Bluesliefhebbers zoals ikzelf, een waar genot om naar te luisteren. Geen fratsen, maar gewoon Blues zoals Blues behoort te klinken. Ik kan deze cd aan iedereen die de Blues een warm hart toedraagt dan ook van harte aanbevelen!

Ruud Monde

 

Artiest info
   
 

Label: Black Magic Records
Distr.: Continental Records Services

video